sunnuntai 9. tammikuuta 2011

all your käntty are belong to us!

me olemme robotit (tyn tyty dyn)


Mulla on tuola uusi vehnäjuuri tuloillaan ja tämä oli vähän sen testi. Aimpi juuri eli kohtuu hyvän elämän mutta teki kai itsarin, siinä oli joku todella kummallinen haisu, se oli jo yli vuoden ikäinen. Koitin tehdä keskeneräisellä juurella vehnäleipääkin mutta siitä tuli perus huonojuuri tiiliskivi vaikkakin jo lähes syötävä. Parin päivän päästä varmaan saa jo juurella oikeaa leipää aikaan. Kirjotan ohjeen ja hoito-oppaankin tänne kun se on valmis niin kaikki voi kasvattaa oman lemmikin, leipurin tamagotchin.

Leipään olisin laittanut aurongonkukan siemeniä mutta ne oli pari surullista lukuunottamatta loppunut niin sekaan pistin ne, kurpitsansiemeniä ja vähän pellavaa.

paljon voita, kiitos


siemenruisleipä
80 g ruisjauhoa
80 g ruisjuurta, tai vehnä. 100/100 vettä ja jauhoja.
80 g vettä
-
120 g vettä
100 g ruisjauhoja
80 g hiivaleipäjauhoja
40 g siemeniä.. kaikkia mitä sattuu olemaan
5 g suolaa
(2 g hivaa)
(robotteja)

Sekoita ensimmäisen osan 80 g asiat yhteen ja anna niiden käydä yön yli huoneen lämmössä. Liota siemeniä seuraavana päivänä ohjeen vedessä tunti, lisää loput aineet ja aikaisemman päivän mömmö. Vaivaa viitisen minuuttia kunnes kaikki on hyvin. Anna levätä tunti, riivaa palloksi ja nosta pari tuntia tai kunnes pinta selvästi alkaa repeilemään. Paista. Muotoillun taikinapallon voi myös painaa siemeniin ennen nostoa niin tulee extra nättiä.

sitte tein sitruunafocaccian, pahaa oli


Ei kommentteja: