keskiviikko 26. tammikuuta 2011

karpalopekaani

marsuu!!


Tällä leivällä piti olla hieno ja kirkas tulevaisuus, mahtava superkäntty joka olisi (no ainakin) kuvissa niin kaunis kun voi olla. Eikä tästä yhtään pahaa tullut mutta tuo kuva ja ulkonäkö puoli vähän jäi jälkeen, typerä kaasu-uuni lämpeää niin hitaasti että leipä vähän otti ja ylinousi. Aiemmalle yritykselle samasta leivästä kävi vielä kehnommin, unohdin esitaikinan autolyysaamaan pöydälle kahdeksi päiväksi ja lopputulos oli kitkerä ja myrkyn omainen. Yritin siitä vielä silti tehdä leivän mutta jätin pähkinät ja marjat pois. Sen unohdin nousemaan pöydälle päiväksi. Lopullisesta leivästä tuli pienen nousu onnettomuudenkin takia oikein maukas herkkuleipä; makea, sitkeä ja pähkinäinen.

ensimmäinen, unohtunut yritys


karpalopekaanileipä
220 g hiivaleipäjauhoja
170 g vettä
40 g kuivattuja karpaloita
40 g vähän pienittyjä pekaanipähkinöitä
20 g hienoja ruisjauhoja
6 g suolaa
5 g hiivaa


Sekoita koneella kaikki aineet yhteen hitaalla parin minuutin ajan ja nopeammalla kuutisen minuuttia. Lisää pähkinät ja marjat ja sekoita koneella sekaisin tai taittele taikinan sekaan käsin. Muruja on sen verran paljon että niiden sekaan saaminen voi olla hankalaa. Anna levätä öljytyssä purkissa 2 tuntia, nosta tunti ja paista.

niitä tosiaan on paljonLoput karpalot vois lykätä vaikka ruisleipään..

3 kommenttia:

Sissi kirjoitti...

ahhahhaa, sun postauksista tulee aina hyvälle mielelle. Leipäkin kuulostaa hyvältä, vaikka ehkä vähän marsua muistuttaakin.

Jaana L kirjoitti...

Saitpa hienon marsun aikaiseksi :)))
No marsuhan se on on totta maar!

-J

IreneKin kirjoitti...

Läpileikkauskuva >>> Nam!