tiistai 5. toukokuuta 2009

pitaleipää ja sipulia

paprika vilahtaa


Pitaleipää en ole koskaan tehnyt aikasemmin. Joskus kauan sitte etsin ohjetta niihin ja kaikki vaikutti niin hankalalta ja sain kuvan että tekeminen on supervaikeeta. Ja pah. Ainoa vaikea tässä ohjeessa on typerät desimitat joiden vuoksi ehkä mittasin aineet väärin ja lisäsin ainakin desin enemmän jauhoa.

pitaleipä jotain 12 kpl ehkä, ohje sanoo 16 mutta niistä ois tullut kolikonkokosia.

5 dl vettä
10 dl jauhoa
50 g hiivaa
4 rkl öljyä
2 tl suolaa

Kaikki vaivataan taikinaksi ja annetaan levätä 15 minuuttia, tässä kohtaa lisäilin jauhoa kun vaivatessa taikina oli ihan velliä. Jaa samankokoisiksi pikkupulliksi ja pulikalla pulikoi n. 15 senttiä leveiksi lätyiksi. Kohota 30 min. ja paista 210 asteessa 10 minuuttia.

Täytteenä tuorejuustoa, chilikastiketta, paprikaa, fetaa ja sipulisalsaa(+ oispa ollut sallaattia). Sipulisalsa homma kannattaa tehdä ennen leivontaa maustumaan ja menee jokseenkin näin:

1 sipuli pienenä pilkkeenä
2 tomaattia pienenä
1:n sitruunan mehu
suolaa
pippuria
+kaikkee kivaa

Kaikki sekaisin olemaan, kannattaa vähän ylimaustaa. Sopii mihin vaan.

5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Pitaleipiä tein usein Suomessa,mutta täällä en viitsi niitä tehdä kun joka paikassa niitä myydään ja ovat hyviä ja halpoja. Hyvännäköisiä tuli noistq sun pitoista!

Elsa kirjoitti...

mulle ei tehty tollasii :(

aleksi kirjoitti...

tehtiinpä mutta olit lähtenyt pois!

Ana kirjoitti...

Jonkun Hesarista aikoinaan saksitun ohjeen rohkaisemana mä lurautan pitaleipätaikinaan aina myös vähän hunajaa. Tiedä sitten tuleeko niistä sen parempia, kun en oo tainnu koskaan kokeilla ilman...

(+Kiitos hyvästä vappuseurasta!)

Noora kirjoitti...

Tosi hyvännäköisiä, pitäisi itsekin tehdä joku päivä :)