sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

munaa kolmella tapaa

lounas


Mun ei oikeasti pitänyt blogata tästä kun olen tekemässä paljon jännempiäkin(Brazilialaisia tryffelleitä, sinihomejuustodippiä, ruisnachoja, sunnuntait lähtee vähän käsistä aina tässä harrastetetoiminnassa) juttuja samalla mutta leivästä tuli vaan niin nätti ja herkullinen. Leivän kannssa tein munasalaatin, joka on hauska merikkalainen junttiklassikko. Kolme munaa, leivässä, majoneesissa ja ihan munana. Ekaa kertaa ikinä katoin kellosta kuinka pitkään keitin munia, yleensäkin käytän niitä vaan leivonta aineena ja joskus uppomunahommissa.

näin se näyttää vähän kakulta


siirappipaahtis
270 g jauhoja
150 g maitoa
muna
30 g tummaa siirappia
20 g voita
20 g spelttihiutaletta
7 g hiivaa
5 g suolaa

Vaivaa kaikkia aineita yhteen koneella noin kymmenen minuuttia. Anna taikinan levätä tunti ja rullaa se pötköksi, laita pötkö nousemaan puoleksi tunniksi vuokaan. Viillä leipään yksi viiltä leivän pituussuuntaan. Lämmitä uuni pirun kovalle(lue täysii) pistä leipä uuniin ja parin minuutin jälkeen lasken lämpö jonnekin sadan pintaan, paistele viileämmässä kymmenisen minuuttia tai kunnes leipä nousee villisti ja repeää, nosta sitte lämpö takaisin 225 asteeseen.

hyvän baarin tunnistaa vessan tarroista ja siitä että opiskelijahaalarien pitäjät heitetään pihalle


munasalaatti
kananmunaa pilkottuna
majoneesia
suolakurkkua
sinappia
pippuria
suolaa
tabascoa

Sekoita kaikki yhteen, täDää! Fiksu varmana huomaankin että munan vaihtamalla vaikka ihan siihen munan mutsiin kanaan tulee kanasalaatti, tonnnikalasta tonnikalasalaatti, katkaravusta katkarapusalaatti ja niin edelleen. Amerikkalaiset on neroja. Paahda leipä, lastaa liikaa munasoosia päälle ja nauti.

sinihomejuustodippi bleu de brebis juustosta


usko itseesi rakkaani


Ei kommentteja: