maanantai 9. huhtikuuta 2012

kanelia

pusi pusi ja silleen


Jos tulee vieraita yllättäen niin tämmöset pikkupiparit on helppoja ja nopea homma, aikaa kuluu ehkä kymmenisen minuuttia varsinaiseen tekemiseen. En kyllä muista että kukaan olisi koskaan tullut.. tietääkö kukaan edes missä mä asun?

Tässäkään ohjeessa ei muuten tee yhtään mitään leivinjauheella vaikka sitä alkuperäsessä ohjeessa olikin mistä tämän muuttelin, yleensä se on turhaa kaikessa jossa sitä on.

pidän mun muottirinkulasta


ihastuttavan mummoselle maistuvat kanelipikkarit
130 g vehnäjauhoja
75 g voita
50 g sokeria
20 g jääkylmää vettä
2 g kanelia
2 g vaniljasokeria
ripaus suolaa

päälle kanelisokeria, pienempi kiteinen sokeri sullaa paremmin mutta tavallisella tulee "rustiikkisempi"

Sekoita aineet yhteen tasaiseksi massaksi ja pistä massa jääkaappiin. Lämmitä uuni 180 asteiseksi. Kauli massa levyksi ja ota siitä muotilla(tällä kertaa suosimme sydänmuottia) pikkuleipiä. Lastaa piparit pellille ja niiden päälle ihan liikaa kanelisokeria. Paista mutta älä polta. Kahvia pöytään ja piparia perään.

särkyneen sydämen twist


3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Näitä on ihan pakko kokeilla, vaikkei meilläkään ikinä ketään käy.

Anonyymi kirjoitti...

Leivinjauhetta on tyrkyllä yllättävän useissa resepteissa. Ryynirieskassa ja rasvaisissa piiraspohjataikinoissa (voitakinankorvikkeissa). Sen voi siis jättää pois, jos ei hae kuohkeaa rakennetta?

aleksi kirjoitti...

joo aika hyvin voi jättää pois melkeen kaikesta.. jotkut soodaleivät on eriasia. tosi rasvasissa jutuissa niinkuin vaikka nämä niin luulen ettei leivinjauhe edes jaksa nostaa, pitäsi käyttää hirvensarvisuolaa jos jotain tahtoo