torstai 12. huhtikuuta 2012

aasta ööhön, pikku norsunkorvat

uppopaistettu tuulihattu


Nyt on oli tuo pääsiäinen ja munalakko niin pitää tehdä vaan leivonnaisa jotka tarvitsee kananmunaa, tuulihattuja, vaniljakreemiä, norsunkorvia ja vastaavia. Munan loputtua ongelma on suurempi kun voin, kermapurkkia kun vatkaa riittävällä innolla jossain vaiheessa purkissa on voi mutta vatkaamalla tyhjää munakennoa tulee lähinnä ranne kipeäksi. Kaikissa kaupoissa joissa kävin munia oli kyllä ihan hyvin(kaikken halvimmat puuttui), pääsiäinen vaan teki sen että aina kun olisi ollut tarvetta munalle yksikään kauppa ei ollut auki.

Munaa tarvitsin Afganistanilaiseen gosh-e-feel leivonnaiseen joka tarkoittaa norsunkorvaa. Leivonnaiset pitäisi koristella pistaasirouheella joka on se mikä tekee näistä juuri Afganistanilaisia ja erottaa ne varmaan tuhansista samallaisista muiden maiden perinnejutuista. Joka kaupassa on suolattuja pistaaseja ja joissain isommissa suolaamattomia ja paahtamattomiakin mutta nyt en mistään löytänyt sellasia hyviä pieniä vihreitä mitä tämmösiin käytetään. Ilman pistaasia nämä voisivat yhtä hyvin olla Italailaisia chiacchiere-pikkuleipiä.. mutta Afganistan kuulostaa hurjemmalta ja sopii teemaan. Hanna keksi mahtavan idean(saattoi se olla vitsikin) että leivon joka maasta aakkosjärkässä jonkun perinteisen jutun, ensimmäiseksi pääsi Afganistan, en tiedä tuleeko seuraavaa mutta oli tämä hauskaa jo näin.

pallerot


Nämä ei ihan onnistuneet vaan sain aikaan jotain uppopaistetun tuulihatun ja munkin väliltä vaikka tarkotus olisi kai olla keksimäisiä. Näistä olisi pitänyt vaan tehdä hyvin paljon littanampia. Mutta jännää oli!

korvan muotoilu


norsun korvat
kaksi munaa (vaahdotettuna)
215 g jauhoja
50 g maitoa
30 g voita (sulatettuna)
15 g sokeria
ripaus(?) suolaa

pinnalle murskattuja pistaaseja, tomusokeria ja kardemummajauhetta

Alkuperäisessä ohjeessa sanotaan: "Vatkaa muna vaahdoksi, sekoita mukaan sulatettu voi, sokeri ja maito. Siivilöi jauho ja lisää siihen suola. Lisää jauhot munamassaan ja vaivaa 10-15 minuttia" Minä sanon että aika turhaa koska taikinaa vaivataan kuitenkin noin pitkään, siinä hajoaa jauhoklimpit, voi pehmenee ja vaahdotetun muna vaahto hajoaa täysin. Eli kaikki yhteen ja vaivataan vaan valmiiksi. Anna taikinan levätä viileässä tunti. Kaulaa taikina parin millin paksuseksi ja ota siitä ympyrä muotilla paloja, nipistä kaksi kulmaa yhteen (siis jos tämä olisi neliö ja siinä olisi kulmia) että pala näyttää vähän korvalta. Uppopaista ja ripottel valmiisen päälle kardemummaa ja sokeria.

leipägrilli


Mikä maa olisi hyvä seuraavaksi b-kirjain maaksi? Mieluiten kuitenkin vähän eurooppa tyylillä.

6 kommenttia:

petrus kirjoitti...

Belgia! Tai Brazilia jos kaipaa eksotiikkaa.

Kotihippi ja Leipuri kirjoitti...

Bosnia! Bali! Bulgaria!

aleksi kirjoitti...

hirveesti jo valinnnan varaa.. Bali ei muuten ole maa :)

Krumeluuri kirjoitti...

Toi juustoleipä näyttää niin viattomalta tossa pannulla. Ja hei Britannia. Tuli ekaks mieleen lampaanaivot ranskiksilla :(

Kotihippi ja Leipuri kirjoitti...

Tulipas ihmeellinen ajatuskatkos toni Balin kohdalla, sanotaan vaik Bahrain sitten.

piipa kirjoitti...

Kiitos ohjeesta oli ihan pakko kokeilla ja HYVÄÄ oli !