maanantai 10. elokuuta 2009

taas quiche

pala


Taas tein samallaista tomaatti quichea kun monesti ennekin mutta tällä kertaa on ohje jonka voi laittaa tänne esille kun sitä on kyselty. Kamalasti täytetä ei tämmöisiin musta kannata laittaa, oma mieli täyte on vain pari palaa tomaattia ja yrtteijä, lisäksi vaikka vuohenjuusto on hyvä. Kovin vetisiä tai happamiakaan täytteitä ei kannata laittaa ettei munamassa eroa tai täyte ja pohja jää vetiseksi . Toisaalta tomaatti on todella vetinen ja hapankin.


quiche-pohja eli Pâte brisée
hassut tarkat mitat on alkuperäisen ohjeen pienennyksen syytä

237 g voita
277 g jauhoa
3,69 g suolaa
51 g vettä

Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja laitetaan levähtämään mieluummin vaikka yön yli jääkaappiin. Kylmää vettä ja voita käyttämällä voi piiran tehdä hetikin. Tästä tuli todella paljon liikaa pohjamassaa, loppuun ajattelin sekoittaa huomenna vähän sokeria ja tehdä luumupiiraan.

täyte


täyte
nämä määrät tietty on piirakan koosta kiinni

munamassa
1 muna per desi rasvaista maitoa josta mieluusti osa kermaa
suolaa
pippuria
timjamia

piiraaseen
tomaattia
vähän chiliä
pikkusen uuden sipulin vartta
juustoa
sinihomajustoa

Täytteet vaan lastataan piirakkaan ja juustoa päälle, lopuksi päälle kaadetaan munamassa. Piiraan olis hyvä antaa olla kylmässä ennen paistoa. Piiras on paistunut kun se ei hylly enää heiluteltaessa.

kokonainen


8 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Ihanan näköisiä juttuja teet! Vehnästä vatsakipuja saavana on kiva katella näitä ohjeita ja kuvia ja fantasioida :)

Jael kirjoitti...

Mmm,quichet on aina hyviä!

Ebe kirjoitti...

Herkulta näyttää tämäkin. Noin leipäguruna voisit vinkata loistavan saaristolaisleipäreseptin. Nyt pitäisi leipaista sellaista.

aleksi kirjoitti...

emmuuten voi :)
olen vasta opettelemassa näitä vehnäleipiä enkä juuri päässyt muihin asti.. mutta jan hedhin mestari leipurin leipäkirjassa varmaan on.. jos ei niin hyvä kirja silti

Ebe kirjoitti...

No voihan... Aattelin päästä helpolla ja saada valmiiksi hyvän ohjeen, mutta täytyy sitten etsiä itse jotakin vastineeksi :D

Irkku kirjoitti...

Onpas sulla taas hienoja kuvia! Koskas tuut Espooseen leipomaan...?

Jonna from Hel kirjoitti...

Quiche on aina jees. Sun leipäkuvia selatessa tulee annoskateus. Pitäis joskus leipoa taas jotain suolaista. Ja opetella leipäjutska.

aleksi kirjoitti...

kiitos kiitos..

mun taas pitäis välillä tehdä jotain makeaa ettei jää pelkkään leipään.