keskiviikko 26. elokuuta 2009

valkosuklaamangoaleksi

pikkuset


Aikaisemassa postaksessa oli mangovalkosuklaa pötköjen ja aleksanterinleivoksien kuvia niin keksin yhdistää ne kun niistä tahdottiin ohjetta ja juttua. Normaalisti aleksanterissa on kahden muropohjan välissä hilloa ja päällä pomada. Tässä minun versiossa välissä oli mangoganache ja päällä samaa ihan ohuesti ja sen päällä mangokiille. Tehdessä tosiaan huomasi ettei tämmösiä ole tullut juurikaan tehtyä pitkään aikaan, tekeminen oli kamalaa sähläystä ja sinne päin onnistumista. Itse lopullisista leivoksista olisi ollut enemmän kuvia mutta joka kuvassa keltaisen sävyt on ihan erilaisia ja valmiista en oikeen hyviä kuvia saanut yhtään.

tein pari pohjaa myös jääkaappiin


Muropohja noin pellillinen
200 g kylmää voita
100 g sokeria
60 g munaa, eli yx
höntiäisen verran leivinjauhetta
300 g vehnäjauhoja

Kaikki sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Itse laitoin jauhot pakkaseen että olisi päässyt nopeammin leipomaan. Massan pitäisi mielellään olla yön yli kylmässä. Kaulasin massan suoraan leivinpaperin päällä ja leikkelin neliskulmaisehkoksi ja jaoin kahteen yhtä suureen osaan. Ennen paistoa pistele levyt haarukalla ja laita takaisin kylmään.

aurinkoista


mangoganache saman voi tehdä millä tahansa pyreellä, määrä riippuu vähän pyreen paksuudesta
110 g valkosuklaata
40 g mangopyrettä, sitä itse mörssättyä
10 g huoneenlämpöistä voita
(hinttu hunajaa)

Kiehauta pyre ja lisää lisää pienitty suklaa, sekoita ja anna jäähtyä jonkin aikaa, sekoita voi sekaan. Tästä tulee vähän kun tein niin pienet pohjat jos vaikka ohjeen tuplaa niin täyttää varmaan lähes koko pellin pohjan.

Aikasemmin tällaisen ganachen olen tehnyt pakaste mangopyreestä mutta tällä kertaa kaupan normi purkkimangosta sauvasekoittimella. Mangosoossi oli paljon mauttomampaa ja heikomman väristä eikä lopputulos oikein ollut mitä odotin. Valkosuklaanakin käytin kaupanhalvinta eikä sekään mitenkään parantanut. Valkosuklaan kanssa on muutenkin hankalaa koska kaupan vaihtoehdot on lähinnä Panda ja mieluusti laittasin jotain vähän parempaa joka maistuisikin joltain.

kerrokset


Jäähtyneen pohjan päälle levitetään melkein kaikki ganache, osa jätetään pinnan siloittamiseen. Päälle laitetaan toinen muropohja ja pinnalle levitetään aivan nano ohut pinta vielä ettei kiilteen läpi näkyisi muropohja eikä pohja imisi heti vettä pois kiilteestä. Kiilteen tein normilla yksi liivate per desi vettä ohjeella mutta nesteenä käytin mangopurkin vettä josta osa oli itse mangopyrettä. Sitte vaan varovasti lusikalla laitetaan jäähtynyt kiille päälle.

Omista leivoksista leikkasin parin sokeripalan kokoisia pikku petit foureja. Siinä mokasin vähän ja leikkasin kun muropohjat oli vielä aika kylmiä ja kovia. Ei tullut niin nätit reunat.

mangojytä





Nyt kun tyyliblogeissa käy niin paljon ihmisiä niin mäkin muutan mun blogin tyyliblogiksi ja alan ostamaan aivan tuhottomasti vaatteita nettikaupoista joita en edes käytä koskaan. Eka alotan päivänasulla, kengät:


Vitsillä ajattelin oikeasti joskus laittaa tyyliblogin johon kuvaisin joka päivä päivänasun, samat vaatteet joka päivä. Sama huppari, ruutupaita ja äijä-hattu. Nyt on sentään uusi tukka, omaa tuotantoa.

7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tätä on pakko kokeilla joskus;kiitos ohjeesta Aleksi! Tuosta valkosuklaasta:mun mielestä Lidlin valkosuklaa ei ole hullumpaa, ja se mansikkahippuvalkosuklaa on jopa tosi hyvää ,mun mielestä.

aleksi kirjoitti...

joo ajattelinkin ostaa lidlistä mutta sitte tuli pakottava tarve alkaa tekee ja tässä ei ole lidliä vieressä..

jotenkin tohon mangokamaan pitäis saada lisää makua, varmaan tuore oikea hedelmä olisi parempi, se pyrekin mitä oon käyttänyt on tuoretta pakastettua hedelmää.

Unknown kirjoitti...

Ihanalta näyttää väri ainakin mun koneella! Ja taatusti maistuu myös. Tää tekis mieli veganisoida, mutta toi hyvä valkosuklaa on jos mahdollista vielä suurempi ongelma näin ruokarajoitteiselle. (No, oma valinta, en valita..)

aleksi kirjoitti...

veganisoi ja jätä suklaakokonaan pois, vähän sitruunaa mangoon niin voi olla jopa parempi.
toisaalta tää on sellasia juttuja missä toi voi on tärkeä ja antaa tosi paljon sitä makua.

Pahalapsi kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa tuo ganachen ohje... Namii.
Tuota aion kokeilla mansikkasoseella, jos se edes ajatuksena onnistuu?

Oletko muuten Aleksi opiskellut kondiittoriksi/leipuriksi?
Nää siun leipomiset on niin uskomattoman kivan näköisiä joka kerta, että en ihan tavalliselta talliaiselta yhtä kivoja ideoita ole saanut varastettua. :P

ELISA kirjoitti...

hei LOISTO ide toi tyyliblogi ! :-----------------D

se lidlin mansikkavalkosuklaa on aika herkkua esim raparperimuffinsseihin tungettuna.

aleksi kirjoitti...

joo olenhan mä opiskellut mutta paljon siitä on myös omaa intoa ja kokeilun halua. että hyvä kun tykkäät! normi aleksanteriinhan menee vadelma hilloa niin miksei mansikkakin.

Elisa, luulen vähän kyllä että tyyliblogi jää tähän.. mutta ei sitä koskaan tiiä jos taas tulee jotain siihen liittyvää :)