maanantai 30. toukokuuta 2011

varrasta ja latva-artisokkaa

varrastaikinaa on ihastuttava käsitellä, se on hyvätapaista


Jatkan tolla viime kerran sunnuntai jauholla mutta tällä kertaa ihan omalla kokeella. Leipä on aika perusvarras, öljyllä ja ruisjauholla. Leipään piti myös vähän lisätä lisää pellavan siemeniä vaikka jauhomixissä niitä oli mutta se oleminen tuntu jäävän aika periaatteen tasolle, kokojauhomäärässä tähän leipään taisi olla 3 siementä. Tämän sämpyläjauhon huonona puolena muutenkin tuntu olevan se että siinä kyllä oli vaikka mitä mutta kaikkea niin vähän ettei niitä edes huomaa. Lisää vain vesi ja hiiva(ja kaikkea sitä mitä jauhossa on muutenkin mukana jos tahdot tietää että siellä on jotain). Toi jauho myös tuntuu vaivaantuvan kummallisesti, menee jottekin lötköksi heti.


varras
220 Sunnuntai sämpyläjauhoja
160 g vettä
20 g ruisjauhoja
5 g pellavansiementä
4 g hiivaa
-
20 g öljyä
5 g suolaa

Sekoita kaikki paitsi öljy ja suola yhteen heti töistä tullessa ja mene päiväunille pariksi tunniksi. Lisää öljy ja suola ja vaivaa noin kahdeksan minuuttia. Anna taikinan levätä pöydällä puolituntia, rullaa pötköksi ja askartele vartaaksi. Nosta leipää 45 minuuttia ja paista.

aika reikästä tuli näinkin rasvasesta taikinasta


artisokkatahna
purkkiartisokkaa mutta ei halvinta, se maistuu eiliseltä kaurapuurolta
oliiviöljyä
parmanjuustoa
valkosipulia
sinappia
pippuria, suolaa +

Muussaa vaan sauva sekoittimella kaikki tahnaksi. Ei kannata käyttää liikaa nesteitä tai lopputulos ei ole levitettävä vaan kylmä artisokkakeitto.
Ensin tossa otsikossa luki levite mutta musta se on kauhea sana, tuotteen myyntisana, "juustolevite" eli mönjä jossa juustoa on juuri nimeksi. Levite myös kuulostaa typerältä kaunistelusanalta vähän kun myky klimppisopassa.

lopussa kiitos seisoo vai kiitoksella


pastis de marseille


Ei kommentteja: