keskiviikko 1. joulukuuta 2010

paras pizzapohja

fetaa, tomaattia, parsakaalia ja heinää


Taste spottingissa tuntuu että joka toinen tuotos on maailman paras, nopein tai helpoin mutta tämä on kyllä paras pizzapohjaohje johon olen törmännyt. Ohjeessa itsessään ei ole mitään ihmeellistä mutta pohjan lepo tehdään erikoisesti ja se tekee tästä mahtavan. Pizzan ohje seurailee New yorkkilaisen Pizzeria Gemellin ohjetta mutta taitaa heittää parilla grammalla vettä. Pizzeria oli WTC talossa ja terroristit meni ja räjäytti sen.

vähän kokeellisella päällä jatketaan, hernepizza


pizzapohja
250 g jauhoja
165 g vettä
5 g hiivaa
5 g suolaa


Vaivaa aineista taikina, hitaalla 3 minuuttia ja nopeammalla 6. Riivaa taikina kahdeksi palloksi ja laita lepäämään hyvin jauhotetulle pöydälle 6 tunniksi, suojaa muovilla. Pallot voi alussa näyttää hyvin pienen pieniltä mutta ne nousee ja siitä tulee ihan hyvä yhden hengen pizza. Jossain neljän tunnin kohdalla voi tutkiskella palloja onko ne jo valmiit, jos pinta alkaa repeillä tai on lätsähtämisen oireita ilmassa niin on aika. Pitkän levon ansiosta pohjasta tulee vähän sitkeä, maukas ja tosi helppo käsillä lätätä ohueksi. Sitte vaan kaikkee kivaa päälle, uuni täysille ja pizzakivelle uuniin jos löytyy.

ja löysin kirppikseltä rapuja ja silakka hyytelömuotit

9 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Eka näyttää hyvälle, tokan herneet epäilyttävät kovin. Mä kyllä teen nykyään pitsan ihan tavallisesti, durumia ja tavallista jauhoa ja mitään pötköttelyjä ei oo. Pitsakiven oon korvannut sillä, et laitan pellin uuniin ja isken sen pitsan kuumalle pellille paistumaan.

Aikaklasareita noi sun vuoat.

Jael kirjoitti...

Ihanan näköiseltä näyttää tuo pohja ainakin tuossa kuvassa. Mä tykkään lisätä mannaryynejä pizzapohjataikinaan;siitä tulee kivasti rapeutta.Käytätkö sä niitä koskaan?

aleksi kirjoitti...

yaelia: joo tiiän ton mutta en ole kai koittanut, semolinaa oon kyllä tunkenut jossain vaiheessa kaikkeen ja se on lähes samaa. jossain ruoka ohjelmassa joku italialainen mummo sano laittavansa maitoa että se rapeuttaa myös..

Jaana kirjoitti...

Hernepizza ♥

Mikset tullut viime viikolla SRE:n blogimiittiin?

aleksi kirjoitti...

herneet oli kyllä vähän kummia pizzassa.. :)

mulla oli töitä sillon illalla ja viideltä taas aamulla.. pidän siskon kanssa varmaan oman miitin

Jaana kirjoitti...

Huono tsägä kun et päässyt. Viime viikon möötissä vähän kyllä jo pläänäiltiin uutta tapaamista helmikuussa Heurekassa - mutta siitä lisää tuonnenpana ;-)

Kimpassa kirjoitti...

yök, hernepizzaa. Mut muotit on sikahienoja!

AsH kirjoitti...

Moro! Olen todennut taikinaohjeesi erittäin toimivaksi, ja viimeisen vuoden olen tehnyt pizzaa vain tähän pohjaan.

Kuitenkin viimeiset kaksi kertaa normaalisti kimmoisa ja käsistä irtoava taikina on tarttunut pahasti kiinni käsiin... homma toimii silti, mutta on huomattavan rasittavaa.

Osaatko sanoa voiko syy olla kesäajassa, lämpimämmässä ja kosteammassa kelissä? Voiko niin pieni tekijä olla merkittävä? Pitäis varmaan lisätä taikinaan pari kymmentä grammaa jauhoja.

aleksi kirjoitti...

kyllä kesä ja kuumuus voi olal että se on noussut jotenkin tosi nopeesti jo vaivatessa.. jauhotkin voi vaihdella mutta näin pienessä taikinoissa se ei musta ole niin suuri juttu.

liika vaivaus voi myös tehdä taikinasta tahmaisen