maanantai 4. lokakuuta 2010

Suppilovahvero (Cantharellus tubaeformis) piiras

komealla pötkövuualla saa fiinit palat


Kävin tosssa joku päivä sitte sienestämässä suppilovahveroita Prisman edessä olevasta kojusta. Sienionnea oli vähän liikaakin, hurmasinko kanssa sienestäjän vai yrittikö se hurmata mua mutta se litra jonka päätin kerätä olikin ihan järjetön kasa, jos olisi kerännyt koko kaksi litraa mihin aluksi tähtäsin olisi tarvinnut taksin ja rinkan saaliin kotiin kantamiseen.

Liikaa sieniä == piirakka, ehkä vähän tylsää ja arvattavaa mutta silti. Tällä kertaa ylettömän terveellisellä kaurapohjalla.

taikinassa oli reikä ja osa munamaidosta valui uuniin


kaurapohja
200 g vehnäjauhoja
110 g voita
50 g kaurahiutaleita
30 g seesaminsiemeniä
hippu suolaa

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja anna massan olla muovissa mielummin yön yli kylmässä.


Täytteeseen
sieniä pienittynä ja paistetuna
gorgonzolaa
timjamia
munamassa, 1 muna per 100 g maitoa
juustoa
suolaa, pippuria maisteita
kaikkea kivaa

Kaulaa pohjamassa vuokaan ja laita vuoka pohjineen takaisin jääkaappiin siksi aikaa kun paistat sienet. Anna sienien jäähtyä ennen kun laitat ne piirakkapohjalle ettei voi pohjassa sula ja pilaa hyvää rapeutta. Lastaa päälle juusto(t) ja päälimmäiseksi munamassa, paista heti.

ne hyvemmät


Vaikka silakkamarkkinoilla jotka alkoi nyt sunnuntaina yhtenä päätuotteena on "saaristolaisleivät" ne silti oli taas jotenkin ankeita. Joka myyjällä tuntui olevan samaa samalla muotilla tehtyä kuivaa lätyskää myynnissä. Joka kojulla tuntuu muutenkin olevan ihan samat tuotteet myynnissä, se on ankeaa kun savustettu lohi oli erikoisuus. Yksi pappa oli tehnyt sentään omanlaisensa tujusti kuminalla maustetun vuokaleivän. Kiva tapahtuma mutta vähän sitä yritystä!


sitte piirsin sarjan

6 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Nam!

Jael kirjoitti...

Just katselin kaupassa tuollaista vuokaa pari päivää sitten;siinä oli irtopohja,oliko tuossa?
Namin näköinen piirakka!

aleksi kirjoitti...

joo sellanen irtolevy pohjalla.. tossa on vaan toi nonstick homma niin ei saa paletilla siistejä reunoja kun ei viitti raapia pilalle

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa herkkua, jota soisin paistuvan minunkin uunissa. Olisi niitä 'pitkulaisia' minivuokiakin.

Silakkamarkkinat oli aikoinaan hyvä idea, mutta nykyään latistunut tapahtumaa. Tuotteita ei jakseta kehitellä, vaan kaikki tarjoaa samaa, kuten Aleksikin totesi. Ammattiylpeys on sekin kadonnut.

Hinnoittelu sentään käy saaristolaisiltakin, mutta lipsahtaa aina överiksi.

Terv.: www.nami-hiiri.com

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään yleisestikin blogisi piirustuksista (ja blogista myös, huolimatta siitä etten itse ole kovin innokas leivän leipoja), mutta ehdoton suosikkini on tämä hattivatin ja kumkvatin kohtaaminen! Molemmat vatit on niin ihania, että olen palannut jo monta kertaa ihan vaan katsomaan niitä! :D

Hosuli kirjoitti...

Ihana piirros!