keskiviikko 4. elokuuta 2010

"pizzakivi"

vielä kerran pojat!


Tänään sain vihdoin ostettua sen paistokiven joka on pitänyt hommata varmaan jo vuoden ellei kauemminkin. Vähän jännitti mahtuuko kiven rohjo edes uuniin mutta mahtui se hyvinkin. Kaiken lisäksi tämä oli joku paketti ratkaisu, ostin pelkkää kiveä mutta mukana oli myös tollanen pienenpieni leipälapio eli splärä näin kavereiden kesken. Heti testasin eilisellä jääkaapissa olleella grahamtaikinalla mutta se meni aika metsään koska unohdin leivän nousemaan kuumaan keittiöön kun olin niin uppoutunut musahommin. leivästä tuli ylinoussut lättä. Ihan hyvä lättä mutta paha tosta on sanoa antoiko kivi mitään, pitää testata lisää. Hitaammin tuntui paistuvan ja oli kyllä rapea.

30e Mariukselta stemarista lapparin kanssa.


nousun alussa


kavereiden kanssa


6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mulla on jo vuosia ollut (ja erittäin harvoin käytössä)leivinkivi;oliskohan se sama juttu kuin tuo pizzakivi?Tuo läppä olis kyllä kiva kans.

TiV kirjoitti...

Ostin taannoin samaisen kiven ja se kesti käytössä ennen halkeamistaan ehkä noin kaksi viikkoa... vuolukivinen paksumpi kivetys kestää meikäläisen rohjoa menoa huomattavasti paremmin. Minä olen vakuuttanut itselleni, että leipä on paljon rapeampaa juurikin kiven ansiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Missäs se kivi kuvassa sitten on? :))))

aleksi kirjoitti...

yaelien: sama homma se on.. laitoin vaan otsikkoon ton nimen kun sillä ihmiset sen tuntee, vähän kun pizzaleikkuri jota ite sanon rissaksi.

tiv: toi kivi sentään oli voittanut jonkun minkä lie kuningas kuluttajan testin.. toivottavasti ei halkea. rapeampaa pitäis tosiaan tulla ja nopeempi nousu uunissa niin tulee nätimmät repeämiset. rieskat ja muut kanssa tulee paremmin kun paistaa kuumalla kivellä. tai noin se ainakin toimii oikealla leipomon arinauunilla. pitää vaan testailla.


ja kivi on niin tylsä ettei se ole kuvissa :)

Esba kirjoitti...

mulla oli kans tuo, mutta jäi kaverin keittiöön. tekee kyllä aikasta kivan pizzapohjan.

sun blogi on muuten aika huippu. tykkään!

Anonyymi kirjoitti...

Olin aikeissa just kirjoittaa, että käyppä vaikka jossain lähikallioilla ja ota kainaloosi ilmainen kivi. Sitten muistin nähneeni 'pizzakiven' :-) Se on varmaan hyvä apuri, kun leivot niin ahkeraan.
Terv. www.nami-hiiri.com