tiistai 29. kesäkuuta 2010

juhannustanssit

alotetaas rauhallisesti: sieni


Juhannusgrillauksessa alkaa olemaan jo perinteistä tehdä se jossain sillan alla koska taitaa olla myös perinteistä että juhannuksena sataa. Tällä kertaa se tapahtui Merihaan vieressä ison hiilikasan luona, ajatuksena oli siis aluksi grillata siinä lähellä mattolaiturilla mutta näin oli varmasti hauskempaa. Grilliruokana oli aika normit sienet, makkarat ja pottusalaatit mutta koska tämä on kuitenkin leivontablogi niin pistän myös grillileivän ohjeen(jota ei grillata).

mukava kivetys ja sumu


ciabatta speltillä josta ei muuten ole kuvaa
380 g vettä
350 g vehnäjauhoja
150 g karheita spelttijauhoja
15 g öljyä
10 g suolaa
8 g hiivaa

Vaivaa taikinaan oikein kunnon sitko ja laita se yön ajaksi jääkaapiin öljyttyyn saaviin. Kun on aika leipoa laita pöydälle paljon jauhoja ja kaada taikina jauholle, jauhota taikina vielä päältäkin hyvin. Venyttele taikina 1-2 sentiä korkeaksi neliskantiksi. Älä murjo taikinaa pahasti tai kuplat lähtevät pois. Leikkaa taikina rissalla(se pizzaleikkuri) neliöiksi, sämpylöksi tai pariksi isoksi leiväksi. Nosta palat vähän venyttäen pellille ja nosta 45 minuuttia. Paista 220 asteissa uuniossa valmiiksi.
jokseenkin kurkkaana(hello girls!)


halluumiciabattaa


ottaa piirakkaa

3 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

mutta missä on tanssikuvat!

aleksi kirjoitti...

tähän ei tullut tanssikuvia.. onneksi :)

oli hassua katsoa muiden ruokablogien juhannusjuttuja.. tää meidän oli pikkasen erillainen :)

Nelle kirjoitti...

no oli, mutta ihan hauska. Muistan kun itse olin pariin otteeseen jussia kaupungissa - oli ihan kun olis omistanut koko paikan kun oli ihan tyhjää.