lauantai 14. marraskuuta 2009

lidli yllättää

oranki, tummasuklaa manteli, konjakki ja nougat


Lidl joka ainakin mun mielessä on hassu ruuanromukauppa josta löytyy yleensä ihmeellisiä makkaroita, neon-värisiä karkkeja liian isoissa pusseissa ja halpaa kaljaa onnistuu yllättämään hyvillä ja halvoilla suklaillaan. Olin kattonut jo aiemmin että siellä oli myynnissä J. D. Gross merkkinen hyvän näkönen konvehtirasia kohtuu hintaa(öö.. 4 euroa?) ja yhtenä tylsähkönä päivänä kävin sen ostamassa samalla kun hain postista muita suklaita.
J. D Gross on Lidlin oma suklaa brändi jonka alla myydään ainakin Rausch nimisen saksalaisen firman plantaasisuklaita tosi halvalla. Konvehdeista ei firman sivulla mitään sanota mutta sivulla on linkki Fassbender & Rausch konditorian sivulle, ehkä ne tekee ne siellä? Itse konvehdit on musta aika samaa tasoa kun minkä vaan "belgialaisia" konvehteja myyvän pikku putiikin normi konvehdit mutta kymmenen kertaa halvempia. Huonona noissa kyllä loistaa se saksalaisuus; rasiassa on kai 4 eri marsipaani(suomeksi siis mantelimassa) täytteistä, toisaalta yksi parhaista oli myös marsipaanilla, finest marzipan. Rasian yllätys oli myös pina colada joka ideana ainakin tuntuu ällöttävältä mutta toimi tässä hyvin. Konvehdit on tehty oikeista aineista eikä sisällä mitään lisäaineita eikä kummia makuaineita mutta hirvittävät määrät viinaa.. ja osa myös näyttää että jotain olisi ihan käsin tehtykin näille.

5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Musta Lidlistä on ihan alusta saakka saanut ostettua ihan hyvää suklaata.Pidän etenkin niistä korkean kaakaomäärän sisältävistä suklaista;eivät yhtään hullumpia.

May kirjoitti...

"Gross" :oDDD

Unknown kirjoitti...

Suuri osa noista Grossinin tummista suklaalevyistä on vielä (ainakin periaatteessa) maidottomia, ja muutenkin kaikin puolin hyviä. Lidli on ollut meidän suklaapuoti jo pitkään.

Anonyymi kirjoitti...

Suklaatakin on niin monenlaista. Kaikki on hyvää=syötäväksi kelpaavaa, mikä ei ole pilaantunutta tai 'best before' vanhentunutta. Hinta-laatu on harvoin kohdallaan. Usein juuri hinta on se 'väärä' :D Osio 'makuasiat' on arvaamaton, sillä siihen vaikuttaa mm. päivän harmaus, kuuma aurinko, lumisade.....Terv. nami-hiiri

Pullahiiri kirjoitti...

Meilläkin on tuo Lidl ollut jo pitkään suklaan ostopaikkana. Pitääkin joskus ostaa tuo mainitsemasi rasia ihan kokeeksi... Ko. kaupasta löytyy muuten aika paljon (varsinkin nyt joulun alla) tuollaisia mantelimassa konvehteja/suklaanameja.