maanantai 9. maaliskuuta 2009

suklaasuolatikut

nom nom nomiti nom


On pitänyt tehdä suklaata taas jo vähän aikaa ja just tätä suolatikku juttua. Amerikalaiset monet firmat tekee suklaa prezeleitä josta suoraan keksin idean. Parit konvehdin kuoretkin tein samalla ihan testimielessä, niihinkin tulee suolatikkua mutta muruna ganacheen.
Tikut ja makeahko tummasuklaa menee yhteen järkyttävän hyvin, rapean makean suolasta. Seuraavaksi varmaan kastan tempperoituun suklaaseen sipsejä, porkkanoita ja katkapuja(yh).

tekoa

4 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Siis onko suolatikuille reseptiä O_O

Jael kirjoitti...

Tuo onkin tosi nami yhdistelmä,on joskus tullut ostettua sellaisia, mutta varmaan kotitekoiset vielä parempia..

aleksi kirjoitti...

suolatikkujen resepti on kävellä lähikauppaan ja pyytä tädiltä kiltisti suolatikkuja.

mutta luulen entä niihin tulee paljon voita, jauhoja ja pikkusen vettä.. paistetaaan aika vähällä lämmöllä.

aleksi kirjoitti...

koti tekoset on parempia kun voi ite valkata suklaan.. mutta sitte taas temperointi voi olla aika hankalaa ja ottaa päähän jos ison homman jälkeen juttu ei toimikaan.
mutta kannattaakan se testata. ja samalla kun on temperoinut niin suklaaseen voi tökätä kaiken minkä kaapista löytää :)