tiistai 24. helmikuuta 2009

seesamijuustokeksi

valkostateetä ja seexamia


Usein teen illalla jotain suolasia keksejä tai vastaavia kun tekee mieli syödä jotain. Tämmöset ei sinänsä tarvii edes ohjetta, pohjimmillaan rasvaa, jauhoa ja nestettä + "kaikkee". Sen mureampia tulee mitä enemmän rasvaa mutta liialla tästä tulee jo murotaikina eikä se ole hyvää sellasenaan. Sekaan voi laittaa ihan mitä vaan, mausteita, siemeniä ja tietty juustoja.

Tämä ei sitte ole iso, noin alle pellillinen, yhelle vähän ahneelle.

30 vettä
30 öljyä
120 jauhoa
50 juustoa
30 seesamia
suolaa, leivinjauhetta

kaikki vaan sekasin, ei mitään vaivailuaja, jos käyttää voita niin sen voi nyppiä jauhoon ettei jää klimppejä. Taikina (massa siis) lepäämään joksikin aikaa kylmään, sitte vaan kaulinta littanaksi ja paisto minkä muotosena tahtookin. Itse kaulasin suoraan voipaperin päälä ettei tarvinyt siirellä ja tein siihen tollasen ruudukon paletilla. Jos on sellanen taikinapyörä, pizzaleikkuri, rissa, mikä lie niin tämä voi olla sille käyttökohde. Paistetaan 200 asteisessa uunissa valmiiksi.

2 kommenttia:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Mitä tarkoittaa "30 vettä"?

Kuvasi ovat kerrassaan herkúllisia.

aleksi kirjoitti...

se on grammaa.. josta oon taas unohtanut G-kirjaimen.. toisaalta se voi olla mikä vaan mitta määrät on samat.

yritän vähän panostaa kuviin.. en ite jaksa kattoa juuri yhtään blogeja joissa on huonoja kuvia. että kiitos :)