torstai 12. helmikuuta 2009

jatkoa..

pallerot


Jatkoin vaan leikkimistä hassuila temppuleivillä. Taikina on lähes sama mutta ilman yön yli olevaa esitaikinaa.. heti oli heikompi.

eilinen hattujuttu oli nätein

8 kommenttia:

katri kirjoitti...

oikeimmanpuolimmaisen kanssa samaa näköä!

Pahalapsi kirjoitti...

Nää on niin ihania, että kateeksi käy kun en ite ossoo tälläsiä tehä.. Osaisitko antaa minkäänlaisia neuvoja noihin kauniin sämpylöihin? Haluisin erityisesti oppia tekemään noita ylhäällä olevia lehtisämpylöitä ja sit sen allaolevan jumpulan haluisin kanssa osata valmistaa..

aleksi kirjoitti...

näistä sais paremmin selvää jos ois kuvat raaoista..
lehteen tehdään ensin pallo. sitte toi varsi vaan pallon jostain päästä pyörittää pöytää vasten piikin, että pallosta tulee tippa, sitte viiletään veitsellä vuorotellen varresta alkaen.
tämmöseen pitää van olla oikean lainen taikina joka ei liikaa nouse uunissa, toi mun normi patonkitaikina varmaan ois hyvä

aleksi kirjoitti...

jumpula varmaan se hattu? ihan vaan pallon päälle lättänä pala taikinaa, helpoin ja paras

Elsa kirjoitti...

tosi selkeä toi ohje...:D

aleksi kirjoitti...

no vaikee selittää :D pitöis tehä kädestä kii pitäen ja tollaseen tervii myös oikeenlaisen taikinan.. ehkä piirrän jotain kuvia

Pahalapsi kirjoitti...

Kiitoksia lehtijutun ohjeesta! Vähän epäselvä ehkä joo, mutta testaan varmasti :D Tarkoitatko sillä patonkitaikinalla tuota taikinaa, joka leivotaan samana päivänä kun se tehdään?

aleksi kirjoitti...

joo se 500 vettä, 350 jauhoa, 10 suolaa ja hiivaa homma. tunti lepoa ja tunti nousua.. helppo muistaa :)