maanantai 4. marraskuuta 2019

Syysretkillä

kuumaa mehua


Retkiä tulee tehtyä pari kertaa viikossa ja koluttua silakkamarkkinat ja kissanristiäiset. En jaksa kepittää vaan hiekkalaatikon vieressä tai leikkipuistossa. Syksy on hyvää retki aikaa kun ei ötökät kiusaa ja metsään voi mennä vaan katsomaan sieniä. Jos löytää jotain saa ilmasta ruokaa. En mitään kuitenkaan löydä, jonkun kaatuneen rusko-orakkaan. Evääksi tein vaikka kuinka monetta kertaa leipiä joiden välissä oli paahdettua ja marinoitua paprikaa ja mozzarellaa. Lapset urpoili eikä oikeen syöneet vaikka tuo on tosi hyvä täyte.


meillon ihan oikea metsä


Koska kahden lapsen kanssa ruuanteko, jauhojen punnaus, taikinanteko ja perusspedeilyt samaan aikaan kun ruoka pitäisi olla jo pöydässä saattaa olla vähän raskasta nii punnasin kaikki aineet jo aamulla valmiiksi taikinakoneen pataan, sekotin jauhot ja kaurat veteen ja punnasin muut aineet päälle. Sitte kone vaan vaivaamaan kun on aika. Tuntu onnistuvan ihan hyvin, vettä varmaan ainakin teoriassa tarvii enemmän.


Eväsvuoka
250 g jauhoja
145 g vettä
30 g voita
20 g sokeria
20 g kaurahiutaleita
(siemeniä)
12 g hiiva

Kaikki aineet koneen pataan ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki, muotoile pötköksi ja nosta vuuassa. Leivän pitäisi nousta selvästi. Paista 200 asteisessa uunissa, kun leipä vaikuttaa valmiilta ota se pois vuoasta ja paista vielä hetki.


  vakavana

Ei kommentteja: