leidit puistossa
Tänä vappuna päästiin oikeen vappumarsimaan niiku ennen vanhaan. Vahingossa kylläkin kun bussi ei mahtunut jatkamaan matkaansa vaan jäi Hakaniemeen ja marssi meni oikeaan suuntaan. Mentiin syömään eväitä Kaivopuistoon sadantuhanenkolmensadan muun kanssa. Hirveesti jengiä ja kauhee meteli. Just niiku pitääki.
Focaccia päälle kerättiin pienimmän kanssa litulaukkaa joka näytti hauskalta, anto itselleni kivan pehmeän olon kun keksi jotain uutta ja maistui jännältä. Litulaukkahan suoraan syötynä maistuu aika samalta kun suuhun jäävä maku Mäkikuplan aamupalapizzasta kahden päivän vapun jälkeen. Denavalkosipuli. Focacciassa maku oli joku vihannes jonka nimeä ei ihan saanut mieleen, hento mutta selkeä maku, hyvä ja vähän erilainen.
focaccia
Focaccia
500 g vehnäjauhoja, tässä manitoba cream jauhoja jotka on tosi hyviä tämmösiin leipiin.. Ja niitä saa lähiksupasta
350 g vettä, vettä voi tarvita enemmän noiden manitoba tai vastaavien korkea proteiinisten jauhojen kanssa
10 g suolaa
4 g hiivaa
Päälle oliiviöljyä, valkosipulia, rosmariinia, sitruunankuorta, oliivia, sormisuolaa, pekonia, juustoa, vaikka mitä muttei ehkä ihan kaikkea kerralla. Tässä öljyä, suolaa, pieni juuston jämä ja sitä litulaukkaa.
Punnaa kaikki taikinan aineet yhteen ja vaivaa taikinaksi koneella noin 15 minuuttia, taikinan pitäisi olla aika löysä. Anna taikinan levätä öljytysssä astiassa yön yli, ota taikina lämpiämään tuntia ennen leivontaa. Öljyä vuoka ja laittaa taikina vuokaan mahdollisimman hellästi, nosta tunti. Töki päälle reikiä sormilla ja voitele paljolla öljyllä, omassa öljyssä oli lionnut valkosipuli murskas joka vähän paloi. Juustokuutiot ja oliivit voi tökkiä taikinaan. Nosta hetki ja paista 200-225 uunissa.
Kun leipä oli melkein paistunut ripottelin sen päälle öljyssä pyöritellyn litulaukka hakkeluksen ja paistoin vielä hetken.
sielä se nuoriso rellestää
6 kommenttia:
This picture perfectly depicts the power of people.
Regards,
facial scrub
Kiitos tästä.
Onko väliä onko hiiva tuoretta vai kuivaa?
Suolaa näin paljon?
Tuorehiivaa, kuivaa kolmasosa tuosta määrästä. Ja se on perus hyvä suolamäärä tähän kokoon :)
Jees thank you. Tuoreella tein ja suolalla. Hyvä näin.
Welcome to the world of culinary delights! If you're looking to embark on a gastronomic adventure, then look no further than the May Day Focaccia, Park, Hippie Bun online course. This unique course offers an immersive experience where you can learn the art of creating these mouthwatering delicacies from the comfort of your own kitchen.
Whether you're a seasoned chef or a novice in the kitchen, this online course is designed to cater to all skill levels. From mastering the art of baking a fluffy and flavorful focaccia to crafting your very own hippie bun with an array of delectable fillings, this course will take you on a culinary journey like no other.
By enrolling in this online course, you'll have access to step-by-step video tutorials led by expert chefs who will guide you through each recipe with precision and clarity. You'll also gain valuable insights into the history and cultural significance behind these iconic dishes.
Not only will you be able to impress your friends and family with your newfound culinary skills, but you'll also have the satisfaction of knowing that you've mastered these timeless recipes. So why wait? Enroll in the May Day Focaccia, Park, Hippie Bun online course today and unlock your inner chef!
Lähetä kommentti