tiistai 15. helmikuuta 2011

terveys pita-leipä ja kamera

se näyttää kieltä


Vähän tällanen pika vääntö, ruisrouheella teyveytetty pita-leipä. Tuo kaupan ruisrouhe on kamalan hyvää leivässä ja vaikka suoraan purkista mutta ehkä pita pitää olla pitana kuitenkin.
Ohjeesta tulee kaksi hyvin pientä leipää ja kannattaa varmaan tuplata suoraan että tulisi kolme isohkoa. Ahneeksi ei silti kannata alkaa, olin nämä kiskottuani ihan ähkynä vaikka täytteenä oli lähinnä valikoituja rehuja.

Tämä on niin nopea ohje että nää vääntää nopeemmin kun kävelee kauppaan ostaa valmiita.

nyt ne on jo valmiit.. kaupan pitat vasta pääsemässä koriin


pita-leipä rouheella
130 g vehnäjauhoja
100 g vettä
20 g ruisrouhetta
10 g hiivaa.. karsee määrä
3 g suolaa


Anna rouheen liota vedessä parikymmentä minuuttia. Lisää loput aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna levätä kymmenisen minuuttia, pyöritä palloiksi ja läpsyttele lättäniksi. Pyöritellyn pallon voi antaa levähtää pari minuuttia niin se rentoutuu ja littaus onnistuu paljon helpommin. Nosta puoli tuntia. Yritä paistaa kaikki leivät uunin samassa osassa että kaikki ovat yhtä lämpimässä ja nousevat palloiksi samalla tavalla.

uuden kameran värit on Vähän elävämmät kun vanhan
jos nyt saisi vihdoin vähän nätimpiä kuvia tuotoksista


11 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

mimmonen kamera

aleksi kirjoitti...

nätti!

Jael kirjoitti...

Onpas hyvän näköiset pitaleivät!Harmi kun täällä ei saa tuota ruisrouhetta...Ja onnittelut uuden kameran johdosta!

Jonna from Hel kirjoitti...

Miksi mä en ole löytänyt ruisrouhetta en citymarketeista enkä tsokmanniltakaan? (No kyseessä kyl maalais-stokka...) Ohjaa oikealle polulle pliis!

aleksi kirjoitti...

oiskohan toi ihan perus koo-kauppa mistä mä oon sitä ostanut.. ei ihan kaikkein pienin mutta kuitenkin

Anonyymi kirjoitti...

Mikä voi olla vikana, vaikka kokeillut ja yrittänyt monen monta kertaa MUTTA ruisleipä jää silti aina raa'aksi kotiuunissa? Vaikka ihan kunnolla kypsäksi paistaisi. Neuvoja kiitos! :)

aleksi kirjoitti...

jos se ei nouse kunnolla? käytätkö hiivaa? jos leipä ei nouse kunnolla niin se jää aika raa'an oloiseksi sisältä vaikka kuinka pitkään paistaisi.. ruisleipäähän saa muutenkin paistaa tosi pitkään.

Jonna from Hel kirjoitti...

Ei meijän k-kauppakaan ymmärrä ruisrouheen päälle. Täytyy jatkaa etsintää siis. Ehkä joku random alepa-veto seuraavaksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Teen yleensä leivinhiivattoman ja jauhoina pelkkää ruista. Mutta ehkä täytyykin kokeilla välillä hiivalla nostattaa ja laittaa hiukan hiivaleipäjauhoa mukaan autttamaan.. Kokeilut jatkuu :))

Anonyymi kirjoitti...

Mikmä toi laite on? Hyvät jutut.

Jonna from Hel kirjoitti...

Hah löysinpäs! Citymarket otti valikoimiin kun valitin täällä sun blogissa.