maanantai 5. lokakuuta 2009

pane francese

lättänää on


Eli ranskanleipä mutta vaan italialaisittain.. ja mokattuna. Kirjan kuvassa(Handmade Breads) sämpylät oli niin nättejä ja tyynymäisiä mutta mulla niistä tuli rieskoja, sentään hyviä rieskoja. Koska kaikki ei mahtunut kerralla paistumaan leikkimökki kokosille kaasu-uunipelleille pistin toisen pellillisen jääkaappiin noustuaan ja niistä taas tuli ilmapalloja(pita tyyliin) jotka oli ihan tyhjiä keskeltä. En yhtään tiedä mikä känttyä oikeen vaivasi ja sisältä sinänsä nuo näyttää kuitenkin tosi hyville. Esitaikina oli pitänyt pitää yön yli jääkaapissa mutta pidin huoneen lämmössä koska teen aina niin eikä kulho mahdu kylmään, jos se oli sitten se syy.

toisen pellin ei lättänä siemen versio on nätti


Taikina oli myös niin löysää että käsittely oli tosi hankalaa. Levännyt taikina piti kaataa jauhotetulle pöydälle, venytellä neliöksi ciabatta tyyliin ja leikata neliöiksi. Toiselle kohtaan pöytää laitoin paljon auringonkukansiemeniä ja neliöt oli tarkoitus laittaa niille nousemaan yläpuoli siemeniin päin ja siitä taas nostaa toistepäin uuniin. Taikina olikin niin löysää ja venyvää ettei nostelusta tullut juuri mitään ja yhden saikin pellille asti lähinnä auringonkukkaläjänä.

On tätä silti koitettava uudestaan ja uudestaan koska ohje on todella helppo ja näin mokattunakin leipä herkullinen ja jotenkin kermainen... ja kuvissa kaunis. Seuraavaksi päälle unikkoa ja seesamia.

ilmapallot

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nami nami,täällä on tosi monessa leipomossa tuollaisia leipiä ja ne on tosi hyviä! Tuo sunkin siemenillä päällystetty näyttää tosi namilta!

aleksi kirjoitti...

se onkin ainoa joka onnistu kunnolla :) muut siemenillä päälystetyt oli ihan lättyjä mutta en saanut kunnon kuvia.

Unknown kirjoitti...

Houkuttelevan näköisiä leipiä! Mutta mikään, missä on siemeniä ei voi olla pahaa.