tiistai 14. heinäkuuta 2009

tomaatti kranssi

brum brum


Tuolta jostain meidän leivontakirjaston kätköistä löysin hienon ja yksinkertasen pullakranssin ohjeen. Koska pulla on vähän "turhaa" eli ei ruokaa ja rahan tuhlausta jota ei ole niin tein leipä version. Tämmöset ei vaan oikeen toimi niin hyvin leivällä niin lopputulos ei ole kovin kaunis. Välissä kama jossa öljyä, salviaa, tuoretta tomaattia ja vähän pyrettä + muuta, täytteen päällä juustoa. Itse taikinana käytin vanhaa taikinaa käyttävää normi vaaleaa taikinaa mutta en pistä sitä tähän kun sellasta ei oikeen voi seurata kun ei ole vanhalle ohjetta. Patonki taikina sopii tähän oikeen hyvin.. pulla taikina paremmin.

tästä ei nyt kovin hyviä kuvia saanut


lähäri(yhtä hyvää kun näyttääkin)


Väsäsin myös eilisten sämpylöiden väliin pihvejä valkoisista pavuista ja porkkanaraasteesta. Pavut alkoi jääkaapissa vaikuttamaan jo että moikkaavat seuraavalla kerralla kun avaan oven niin ajattelin että jotain on tehtävä. Sillon kun ei ole rahaa ostaa mitään ruokaa niin kehittää hienoimmat ja parhaimman makuset jutut kun pitää oikeasti ajatella mitä tekee.

paista liiassa öljyssä

4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Mulla tulee parhaimmat makuiset ruuat yleensä just silloin, kun en yhtään ajattele mitä teen. Sitten joskus muutaman kuukauden päästä kun haikailee jonkun hyvän, vahingossa onnistuneen ruuan perään, niin ei enää ole toivoakaan muistaa mitä se sisälsi.

Jael kirjoitti...

Mullakin ihan sama juttu, tulee joskus sellainen ahaa ja sitten myöhemmin ei muista mitä teki. Tai just kun vaan pitää käyttää jotain jämiä.
Ton tomaattikranssin on pakko olla tosi ihanaa, tomaatitkin tulee niin hyvän makuiseksi uunissa.Ja sun papupihvit oli varmasti hyviä, mitä kaikkea niihin tuli.
Koska sä muuten avaat oman leipomon vain onko sellainen mielessä?

aleksi kirjoitti...

olen vähän ajatellut että ehkä sitte isona kun osaan jotain joku kahvila homma ois kiva.. on kuitenkin vähän eri homma tehä kotona kun myyntiin. ja kun joku hoitais kaikki tyhmät työt niiku raha asiat :)

pihvissä ei ole oikeastaan muuta kun valkoisiapapuja haarukalla murskattuna, varmaan puolet siitä porkkana raastetta, tippa öljyä ja mausteita. tuoretta timjamia, vähän jeeraa ja etikkaa, suolaa ja varmaan muuta mitä en muista. sitte laitoin vähän jauhoa että se pysyy kasassa.. aina tollaset ei niin onnistu mutta nyt kyllä.

Noora kirjoitti...

Nam! Näyttää kyllä niiiin hyvältä! Pitä tiiätkö kokeilla joskus jollain sun leipäohjeella kerta ne näyttää sulla aina onnistuvan :)