torstai 1. syyskuuta 2016

vallisaari

näillä jakso vaeltaa
  

Loman vikana päivänä tehtiin retki yleisölle avattuun vallisaareen. Vaikkakin saari on hieno ja metsät näyttää siltä että millä hetkellä tahansa voi kompastua hobittiin tai johonkin Harry Potteriin niin paikkaa myös vaivasin vähän tylsyys. Saaren ympäri menee oikeastaan vain yksi tie eikä siltä saa mennä pois eikä ryteikköinen metsä ihan hirveästi kutsunutkaan niin retkestä tulee sellanen liikuntatunneilta tuttu pururadan laahustus. Tai urheilunvieroksujille tuttu ainakin. Pisteitä nosti lampi, mikä lammista tekeekin niin kuumottavia, kaukaa kattelin ettei se liplata agressiivisesti tai jotain. Mukaan pakattiin vissy, eväsleivät ja bisseä. Eväsleipiin piti kuulemma laittaa kinkkua, pelkkä kinkun luipare on vähän tylsä niin tein mukaan tahnaa majonesista ja paahdetuista paprikoista. Leivän ohje on Jan Hedhin kirjasta johon lisäsin aimo annoksi Ikean pahaa juustoa, paha juusto on hyvää leivässä. Retkikijuomat haettiin Ateneumin kujalle avatusta Pien-nimisestä uudesta ja ainosta olutkaupasta.

pisan kalteva torni rakennetiin päivässä ja tuhottiin minuuteissa


Jan Hedhin paahtis extrajuustolla jaettuna kolmella
400 g vehnäjauhoja
200 g maitoa
35 g voita
16 g hiivaa
10g hunajaa
8 g suolaa
1 keltuainen, valkuisella voi voidellä leivän

60 g juustoa pienenä kuutiota

Mutkat suoriksi, vaivaa kaikkia aineita paitsi juustoa koneella niin kauan että tulee hyvä taikina, siihen voi mennä 15 minuuttia. Lisää juusto ja vaivaa se nopeasti sekaan. Ohjeella jaettiin taikina ja leivottiin siitä pitkän omaisia leipiä ja laitetiin ne vierekkäin, en tiedä mitä se tarkottaa niin tein pikkutyttöjen lettipitkon kolmella säikeellä.Nosta noin tunti, leipä nousee paljon. Paista leipä noin 200 asteissa uunissa.


perus hobittishittii


pistin oikeen letille kun en tajunnu mitään Janin horinoista 


takana viistää suomenlinna, edessä joku tonttu



oli siellä vähän suomenlinnajuttujakin.. ja kanttarelleja


söderin hapan menee hyvin kinkun ja esihistorian kanssa




Ei kommentteja: