sinisorsalla
Ullan pakarin kaurajuntan takakannessa lukee aineet:
vesi, hiivaleipävehnäjauho, täysjyväkaura 20% (33% jauhojen määrästä), hiiva ja suola
Sehän on valmis ohje, ei leivästä samallalailla sitkeää tule mutta nätimpää ja mukavaa perus kaurapullaa. Ilman hienosteluja laite jolla toimittaa leike ja juusto suuhun. Jotain tossa takana luki pitkästä kaurankeittämisestä mutta sellaset hyppäsin yli. Ja tein tän kolme kertaa vähän eri määrillä.
Aleksin pakarin kaurajuntta
165 g vettä
130 g vehnäjauhoja
65 g kaurahiutaleita
10 g täysjyvävehnäjauhoja
10 g hiivaa
5 g suolaa
Anna kaurojen liota hetken aikaa ja lisää loput aineet. Vaivaa taikinaa koneellä kymmenisen minuttia. Anna taikinan levät puolisen tuntia, tee siitä pallo ja litää se jauhojen avulla lättänäksi ja anna taas nousta puolisen tuntia. Nouseeseen voi tehdä pintaan risti kuvion. Paista 200 asteissa uunissa valmiiksi, leipä saa olla aika pehmeä, ei tässä ole mitään maailmanmestaruus patonkia tekemässä.
vauvoille ei saa kuulemma antaa känttyä
lauantaimakkara
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti