maanantai 26. syyskuuta 2016

kakkukauppiaan tunkiolla

ruskea klassikko


Vanhoista leivänkulmista voi tehdä leipomossa korppujauhoja ja vanhoista pullista korppuja ja ylimäärä kohvehdeista Pätkiksiä. Ylijääneet kakkupohjat, hillon jämät ja voikreemit massapussien pohjista voi sekottaa yhteen kaakaojauheen ja rommin kanssa ja tehdä perunaleivoksia. Perunaleivoksiin voi pistää kaiken, ehkä perunaakin. Leivonnasta poiketen perunaleivokseen ei ole niin millintarkkaan ohjetta, massaa pitää maistaa ja lisätä rommia, lisää rommia vanhampia kakun jämiä. Valion Mifut joille ei keksinyt muutakaan käyttöä? Eilinen lihakeitto? Ovelta löytynyt oravanraato? Lisää rommia. Koulussa opetetitin ettei kermavaahtoa saa laittaa. Itse tykkään tehdä leivoksista pieniä kuin kohvehdit ja pyörittää ne kaakaojauheessa mutta niistä voi tehdä minkä kokoisia tai muotoisia vain ja dipata suklaaseen tai kääriä marsipaaniin. Yhdessä leipomossa kuivahtaneet sacher-kakut jauhettiin ja perunaleivokset pyöriteltiin siinä.



ohje; kakku, halpaa rommia ja kallista kaakaota


teen aina nuo raidat.. niin vaan kuuluu tehdä


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Männäviikolla tein 140 pernaleivosta. Sinne meni myös kuivaneet marsipaanikikkareet.

Anonyymi kirjoitti...

Ja nää oli niin hyviä!