kelpo illallinen
Suuri seikkailija, vaeltaja unien porteilta löytää vihdoin
tiensä luolan perimmäiseen päähän ja alttarin luo. Kummallisen joka
suuntaan kääntyilevältä näyttävän alttarin päällä lojuu mustan puhuva
hahmo.
-Kuka sinä olet?
-Minä olen Zopz! Hän jonka nimeä ei pidä turhaan lausuman! Kuninkaiden kuningas! Aavikon kultainen leijona! Zopf!
-No hittolainenPullaleipä zopf on myös etevä kantamaan pekonin, tomaatin ja salaatin perinteistä yhdistemää. Muutenkin makeahkoon leipään lisäsin Tallinnasta ostttuja iloisen teollisen punaisia kuivattuja kirsikoita. Paahdettuna vielä parempi pari pekonille. Beeälteen kulmaan keventämään uusia pottuja ruskistetussa voissa. Juhannuksen hampurilaisgrillauksen sämpylät taitaa tulla tästä samasta taikinasta. Ihastuttava taikina käsissä.
-Zopf! kumartakaa suurta Zopfia!
kirsikka zopf
esitaikina
125 g täysmaitoa, itse käytin maitojauhelirua
125 g vehnäjauhoja
10 g hiivaa
5 g hunajaa
Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna esitaikinan muhia puolisen tuntia.
taikina
230 g vehnäjauhoja
60 g voita
40 g ruokosokeria koska tavallinen oli loppu
5 g suolaa
1 muna
50 g kuivattuja kirsikoita
voitelumunaa
Lisää kaikki aineet paitsi kirsikat esitaikinaan ja vaivaa taikinaa koneella 10-15 minuuttia. Anna taikinan levätä puolisen tuntia, tee pitkoksi ja anna nousta tunti. Voitele leipä enne nousua ja nousseena. Paista 200 asteissa uunissa, laske lämpöä jos leipä tuntuu tummuvan liian nopeasti.
pullapitko
terve punotus
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti