maanantai 16. helmikuuta 2015

ottakaa perunanne esille!

kaikki ruokaympyrästä


Joskus varmaan blogihommien alkuaikoina löysin joltain turhanpäiväseltä ruokasivulta pekonijuustopottukakkusen ohjeen. Ohje oli pitkään aiemman tietokoneen kirjanmerkeissä tallennettuna, kerroin siitä monille mutta en ikinä päätynyt testaamaan sitä. Nyt tuli vihdoin hyvä syy taikamiekkaohjeen esille kaivuun, pottubattle 1 2 3 Go! Eli vuosia pyörinyt kuukaudenruokahaaste jossa aiempi voittaja päättää teeman joka on usein raaka-aine ja tällä kertaa se on peruna. Ihmeohje on lällärihelppo, kolme ainetta, pikkunen vuoka vuorataan pekonilla ja pekonista virkattu kehto täytetään ohuilla perunan viipaleilla ja cheddarilla, hienostelija voi rusauttaa väliin hyppysellisen pippuria. Uunin annetaan keinuttaa kehtoa kunnes pekoni on rapsakkaa ja juusto varmasti sulaa. Nautitaan bissen, kaljan, hernemuhjun(joka on myös taivaallista ominpäinkin) ja kermaviilin kanssa, Hp-kastiketta ei myöskään kannata kaihtaa.

Ohje ehkä vaikuttaa pekonihassuttelulta mutta tästä on huumori kaukana.


pekoniperunalahja
sopiva määrä jo keitettyjä perunoita
cheddaria tai melkeen mitä vaan juustoa joka sulaa ja maistuu
pekonia
suolaa ja pippuria, rosmariinia

Leikkaa perunoista mahdollisimman ohuita viipaileita. Vuoraa pekonilla matala pieni uunin kestävä astia, liian isoa kakkua yrittäessä pekoni ei ylety kunnolla koko komeuden ympärille. tee alin kerros perunasta ja pistä päälle juustoa, juuston päälle pippuria ja jos on palkkapäivä niin rosmariinia, jatka seuraavat kerrokset samoin. Litistä riittävän korkeaa kakkua hellästi matalammaksi ja taita pekonit päälle. Paista parisataa asteissa uunissa hyväksi.


hernemuhju
pakasteherneitä
sinappia
nokere voita
lusikallinen kermaa
suolaa, pippuria

Anna herneiden sulaa huoneen lämmössä. Pistä kaikki aineet kattilaan ja kuumenna, älä keitä liikaa tai herneistä tulee ankeita. Muussa herneet sauvasekoittimella kohtuu huonosti, jos muhju on liian raskasta nii lisää vähän kermaa.

kaikki alkaa perusosista


 valmis paketti, joulu voi olla joka päivä


Ei kommentteja: