sunnuntai 4. joulukuuta 2011

juustohommia(tryffelihommia, grönishommia, ehkäpaikalliseenkahdellehommia, siivoushommia ja nekkuhommia)

kukkia


Tämän joulumarkkina, kaupungin ravaus, perusäräätiö ja kulttuuripäivän jälkeen rauhottava fougasse. Huomenna sitte sama homma; pikkujoulua, vaatteita, suklaita ja kotiin tulee ties ketkä kuvaamaan. Koiramessut jäi kyllä väliin.

Tämmöset lehden näköset fougasset on muuten hassu leivonnainen ettei näitä ole viikoiitain joka blogissa. Mikään ei ole sen helpompaa kun tehä fougasse tai paljon rasvaa sisältävä varrasleipä, fougasse vielä näyttää jopa rumanakin aina tosi komealta. Lättänä taikina ei edes juurikaan repeä alinousseena eikä läsähdä ylinousseena. Ehdotonta elvistelykamaa.

cheese is us ois mun juustoblogin nimi.. se on oikeasti suunitteilla


250 g vehnäjauhoja
170 g vettä
25 oliiviöljyä
25 g grana tyyppistä tai vastaavaa juustoa
6 g hiivaa
5 g suolaa
kuivaa yrttiä ja pippuria
(oliivia pienittyä jota tässä ei ole)
päälle lisää juustoa raasteena

vaivaa kaikkia aineita kahdeksan minuuttia, jos taikinaan pistää oliiviä niin vasta ihan vaivauksen lopussa. Anna taikinan levätä jokunen minuutti vaivauksen jälkeen että se levähtää paremmin käsiteltäväksi ja pyörittele taikinasta pallo. Anna pallon levähtää taas jauhotetulla pellillä 20 minuuttia ja lättää se vähän alle sentin pakseseksi ympyräksi, viillä taikinan läpi asti nätit lehti kuviot ja anna nousta puolituntia. Voitele käntty vedellä ja ripottele päälle vähän juustoraastetta.

foodgasm


corned beef suoraan Argentiinasta, sushin päälle Hawaii tyylillä


Ei kommentteja: