torstai 9. syyskuuta 2010

sablés aux noisettes

baabylonin pähkinätorni


Tai jotain sen tyylistä.. Pidän tämmösistä klassista tosi yksinkertaisista leipomuksista, patongeista, amerikan poundcakeista, tuulihatuista ja näistä sablé pikkuleivistä(siis ei kekseistä). Kirjeitä keittiöstä-blogissa oli ohje kastanjapikkareihin jota testasin. Jätin kastanjat pois mutta laitoin paikalle hasselpähkinärouhetta ja koska olen paha (paha!) niin myös vähän isoa suolaa ylläriksi. Tämmönen perusohje on mukava kun tonne voi laittaa vaikka mitä sekaan eikä se juurikaan varmaan suutu ellei nyt päätä lisätä jotain umpi junttia, toisaalta joku pekoni vois toimia tosi hyvin. Appelsiinin kuori sopisi varmasti todella hyvin mukaan tai kaakao tai vaikka jos osan sokeria vaihtaisi tummaan sokeriin.


sablé-pikkis
200 g vehnäjauhoja
130 g voita
60 g sokeria
50 g hasselpähkinärouhetta
2 g vaniljasokeria
1 muna


Vaahdota voi ja sokeri ilmavaksi ja vatkaa sekaan muna. Sekoita sekaan loput aineet mutta älä vaivaa, vähemmän vaivausta sen rapeampi lopputulos. Laita valmis massa lepäämään jääkaappiin, tässäkin on sama, sen kylmempi massa mene uuniin niin sen rapempi lopputulos. Kaulaa massa ohuksi ja ota muotilla/formulla (sano formaa niin kaikki luulee että tiedät jotain) pikkuleipiä. Paista ne.


Voisi välillä tehdä leipääkin..

3 kommenttia:

Sitruunainen kirjoitti...

Olen NIIN samaa mieltä: yksinkertainen on maukasta! Mitäs jos sen sokerin tilalle laittaa tomusokrua - olenko väärässä kuvitellessani että lopputulos on vieläkin "hauraampi"?

aleksi kirjoitti...

en oikeen tiiä tota sokeri juttua, mietin itekin ja meinasin kommentoida sun blogiakin.. musta melkeen tuntuu että vielä isorakeisempi sokeri tekisi hauraamman ja se että olisi enemmän voita! karheampi jauho tai joku semolina tekisi kyllä hauraan mutta sitte se olisi jo sellasta murua.

pinea kirjoitti...

Hei hauskaa että teit näitä! Luulen minäkin, että noihin voi lisätä makua sen mukaan mistä itse pitää. Sitruunankuoriversio ei olisi ollenkaan hullumpi... Tai viikunasattumat :)