perjantai 4. joulukuuta 2009

valkosuklaatorttu piparisydämellä

simppeli on jees


Ärsyttävintä tortuissa ja kakuissa on ettei mistään saa sellasia vuokia joilla olen vaan leiponut niitä; pyöreitä renkaita ilman irtopohjia. Ruokatarvike keupasta olen kysynyt kakun kokoisia renkaita mutta vastaus oli ettei sellasia voi pitää varastossa joska kaupungin joka kokki tahtoo oman kokosensa. Pienet renkaat yleensä on hienosti kiillotettu ja muutenkin fiinejä, 8e pikku renkaasta on liikaa vaikka kuinka kiiltäisi ja niitä kun tarvitsisi jokusen kuitenkin(sama homma briossivuokien kanssa). Mutta jouluaika tuntuu pelastavan, erikokoisia rinkuloita on vaikka mitä ja jostain syystä lähes sama rinkula maksaa piparimuottina yhen euron pintaan.

ei oikeen toimi


Rinkuloilla teemmä valkosuklaaganache tortun rapealla piparkakkukaramelli sydämellä, tortussa pohjalla appelsiinimarmelaatia.. olen aika ylpeä pitkästä nimestä

pohjana muromassa
2000 g Kylmää voita
1000 g sokeria
600 g kananmunaa
(15 g hirvensarvisuolaa)
3000 g vehnäjauhoja

Tein taikinan 1/20 osana, tämmösten pienentämisessa tulee aina vähän ongelmia munien kanssa, missä myydään 30 grammna kananmunia? Kaikki aineet vaan sekoitetaan yhteen ja annetaan levätä muovissa seuraavaan päivään, jos voi on kylmää taikinan voi käyttää jo samana päivänä. Itse lisäsin myös himpun vaniljasokeria. Pohjat paistetaan ja annetaan jäähtyä.

laboratorio


valkkisganache, pikkumäärä
65 g valkosuklaata
40 g kermaa
10 g voita

Kerma kuumennetaan ja pienitty suklaalisätään, voi sekoitetaan mukaan.


pipari crunch homma
kattilaan voita ja sokeria sopivan verran että ne sitoo piparin murun. Voi sulatetaan ja piparimurua sekoitetaan siihen samaan tyyliin kun tehtäisiin kakku pohja kekseistä. Jäähtynyt mömmä kaulitaan kahden leivin paperin välissä ohueksi ja annetaan jäähtyä.
Tämä olisi kyllä tarvinnut lisäjalostamista.


appelsiinimarmelaati
Lidlistä

Murokuppien pohjalle sopivasti Appelsiini marmelaatia, päälle ganachea vähän ja sen päälle ohut levy piparia. Täytetään loppuun ganachella. Koristeeksi laitoin keon pippureita ja pariin yritin testillä laittaa (mansikkamäeltä tulleen)suklaatransferin mutta se ei tosiaan toiminut. Hommien annetaan kovettua vaikka huomiseen.Ja mun nettisivukin taitaa taas toimia. wou! ehkä muutan se vähän leivontaan sopivammaksi..

3 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Vau, herkun näköistä. Nimestä kannattaa olla ylpeä, näyttäisi hyvältä ravintolan menussa :D Joo, ei ne transferit taida oikein toimia kuin suklaassa. Sitten niitä on sellaisia leivinpaperityyppisiä koristelupapereita, että paistettaessa saa vaikka kakkulevyyn kuvioita. Ainakin Kakkugallerian kakuissa on sen näköisiä juttuja esim. vadelma-passion http://www.kakkugalleria.com/site/index.php?page=kakut

Anonyymi kirjoitti...

Ai, ai kiireiset poikamiehet! ;D Blogiin muistit laittaa, mutta et itse kisaan hmmmm! Torttusi on kyllä mielenkiintoinen.

aleksi kirjoitti...

oo tänne ehdin laittaa ja piti kopioida täältä sinne foorumille mutta sitte jäi :)

ebe: noita koristepohjiahan voi myös tehä värjäämällä ihan normi pohjaa.. jotain raidallista suklaa pohjaa oon joskus tehnyt niin