sunnuntai 17. tammikuuta 2016

tule hyvä katkarapu

voissa paistettu leipä ja röra, hyvä


Laitoin kotiin viestiä että "tee esitaikina", joo ei tarvi vaivata".."..nii" ja olin tekemässä jotain maalaisleipää töiden jälkeen, ruisjauhoa ja siemeniä. Kotimatkalla päädyinkin ostamaan aurinkokuivattujatomaatteja, ne on kivoja leivässä. Pitkulainen leipä, nätit viillot ja hyvä paisto. Kotona olikin tilliä ja aiemman päivän katkarapuja pakkasessa, jos vaikka tillipaahtis ja päälle skagenröra? maailma muuttu, alkuperäinen esitaikina jäi.. ja ne aurinkotomaatit.


tillivuoka
esitaikina
40 g jauhoja
40 g vettä
1 g hiivaa

Sekoita esitaikinan aineet yhteen jokunen tunti enne leivontaa ja anna levätä huoneen lämmössä.


taikina
250 g vehnäjauhoja
150 g vettä
20 g voita
10 g sokeria
10 g ruisjauhoja
10 g hiivaa
5 g suolaa

Lisää kaikki aineet esitaikinaan ja vaivaa koneella 10-15 minuuttia. Anna valmiin taikinan levät puolisen tuntia, pyöritä siitä pötkö ja nosta sitä 45 minuuttia vuuassa. Paista 225 asteisessa uunissa, jos pinta tummenee liikaa niin laske lämpoä, lopussa leivän voi irrottaa vuuasta ja paistaa vielä pari minuuttia.


Ikean setä näki että katkarapu on hyvä, tulkoon katkarapu!


vähän liika taaki paistojälki tänään
 

Ei kommentteja: