perjantai 23. marraskuuta 2012

maailman paras salaatti

aamupala, päivällinen ja lounas


No vähän liiottelua ehkä. Mutta silti. Tähän salaattiin on sentään kerätty kaikki mun mieliasiat, pitkulaiset asiat, pyöreät asiat, homeasiat, linssiasiat ja vihreät asiat. Salaatti itsessään ei ole mitään muuta kun kuorimaveitsellä veisteltyä kesäkurpitsaa, hyvin löysää sinihomejuustoa, pikkusen nättejä beluga-linssejä ja ne mausteet. Sinihomejuustoksi ei kelpaa vaikka se Aura, ei siksi että Aura on mautonta vaan että se on liian murenevaa. Juustona tässä oli juuri ja juuri enää kasassa pysyvää Roqueforttia josta tulee salaattiin kastike kun sen sekottaa rehuihin.. vähän kun avocadot (siinä) avocadopastassa. Käntyn teki kaupantäti.


kesäkurpitsasalaatti
hyvää leipää ja voita paahtamiseen
kesäkurpitsaa sopivasti
beluga-lissejä keitettynä ja jäähtyneinä sopivasti
sinapinsiemeniä sopivasti
salaatin lehti, yksi
hyvin pehmeää ja tiukkaa sinihomejuustoa sopivasti
oliiviöljyä, pippuria, sitruunamehua, suolaa, rakuunaa

Paahda  sinapinsiemenet ja laita sivuun jäähtymään. Lisää samalle pannulle voita ja paahda siinä leivän palat. Vuole kesäkurpitsasta ohuita liuruja kuorimaveitsellä, samalla lailla kun Jamie tekee aina telkussa. Noin neljäsosasta perusstandardikurpitsaa tulee salaatti yhdelle. Kurpitsan keskus on vaahtomuovimaista höttöä, sitä ei kannata ottaa mukaan. Sekoita mausteet ja sinihomejuusto kurpitsoihin ja revi sekaan lähinnä väriksi ihan vähän tavallaista salaattia. Lisää linssejä mutta vaan sen verran että tästä tulee kurpitsasalaatti linsseillä ei linssisalatti kurpitsalla. Laita leivät näteimmälle lautaselle, ja leipien päälle salaattia kasaksi.

with chocolate


parane pian!


1 kommentti:

Nanna kirjoitti...

salaatti ja homeasiat...pakkohan sen on maistua