perjantai 7. toukokuuta 2010

kauravarras

rinkula


Tällaiset varrasleivät missä on öljyä aika paljon on hyviä jos tahtoo tehdä oikeaa leipää mutta ei ole juuri leivän tekoon ehtinyt vielä syventyä. Varrasleivästä on mulla aina tainnut tulla nätti ja hyvän makuinen, toisaalta tähän ei juuri tule rapeaa kuorta öljyn takia. En muuten kauheasti pidä kauraleivista yleensä, ne tuppaa olemaan pullamaisia samalla tavalla kun vaikka perunaleipä mutta ilman sitä perunan hyvää makua.

rinkuloitu taikina


kauravarras
190 g vehnäjauhoja
175 g vettä
50 g kaurahietaleita
20 g öljyä
10 g ruisjauhoja
6 g suolaa
5 g hiivaa
(5 g hunajaa)

Liota kaurahiutaleet vedessä jonkun aikaa. Vaivaa kaikista aineista paitsi suolasta ja öljystä taikina. Lisää loput aineet kun taikinassa on jo jonkunlainen sitko ja vaivaa valmiiksi. Anna levätä noin tunti ja muotoile pötköksi josta tee varras, nosta 45 minuuttia. Jauhota leipä ja viillä hienoksi, paista valmiiksi.

sienihampurilainen

5 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

Aion kokeilla..
hauska tuo hampurilainen!!

aleksi kirjoitti...

joo kannattaa kokeilla, itse taidan olla ihan vehnäversion ystävä enemmän kun kun tän kauran.

muista myös tehdä sienihamppari :)

Pahalapsi kirjoitti...

Kunnon mushroom-burger :D pitäsköhän mäkkärin lanseerata uus "kasvishampurilainen"? Anyway, vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.

El Pesó kirjoitti...

Kokeilin ohjeella mutta ei kyllä onnistunu sinnepäinkään tuo tekele, paremminki savikiekko. Tuoksuu leivältä, näyttää joltain muulta.

Anonyymi kirjoitti...

Aleksi, antamasi tiedot ovat hyödyllisiä, mutta et ilmoita lämpötilaa etkä leivän uunissaoloaikaa. Ja tämä leipä, sanot, on tarkoitettu leivänvalmistuksen aloittelijoille. En ole uusi leivän leipomisessa, mutta kaipaisin puuttuvista tiedoista apua.