siellähän se törröttää, vappurakkaani, kaikki oksat ojossa.
Nyt on ollut lehdissä ja maailmassa juttua hirveästä määrästä hävikki ruokaa jota menee roskiin. Ruokablogitkin on kehittänyt jonkun yhteisprojektin joka meni multa kyllä ihan täysin ohi niin bloggaan ruuuasta johon on käytetty juttua joka kai yleensä menee roskiin. Tomaattinkepit! Tomaatin niikun parsankin varsista ja kepeistä saa siinä hyvää ruokaa kun ite rehuistakin ellei parempaa. Itellä varsinaista ruokaa ei mene oikeataan koskaan roskiin kun keittää yhden annoksen itselleen kerralla mutta joskus joku pesto tai vastaava menee homeeseen ja tuo kaapissa oleva endiivi alkaa näyttää pikkuhiljaa vähän epäilyttävältä.
Tyhmänä täytin rinkulat pöydällä ja piiraiden uuniin siirto oli vähän haasteellista. Toisen piirakan sain pellille ja toisen paistoin kivellä uunissa. Ei nämä kyllä oikeen muutenkaaan onnistuneet, quichet on välillä mystiikkaa vaikka kaiken tekisi samoin.
pohjattoman vuuan täyttö pöydällä on vähän tyhmää
parmesaanipohja Micheliä mukaillen (tosi hyvä)
135 g vehnäjauhoja
70 g voita
25 g vettä
10 g parmesaania
3 g sokeria
2 g suolaa
Sekoita aineet tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin.
yhden tomaatin täyte
300 g maitoa
50 g kermaa
2 munaa ja yksi keltsi
tomaattikeppejä ja pari lehteä tuoretta basilikaa
sinappia, suolaa ja pippuria
vähän juustoa
Kiehauta kepit, basilika, suola ja maito. Anna jäähtyä kannen alla, kuuma täyte pilaa koko piirakan. Lisää loput aineet viilenneeseen maitoon josta on otettu kepit pois. Täytä ja paista.