keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

pitsan juuret

pizzavalokuvat


Jostain syystä mun vehnäjuuri meni homeeseen kolmatta kertaa melkeen kuun sisällä. Onneksi ruisversio taas toimii tosi hyvin, on iloinen ja reipas. Onneksi ruisjuurta voi käyttää siinä missä vehnääkin ihan millasessa taikinassa vaan, sellasille on taikinoille on ranskaksi jopa oma nimikin.. jota en kyllä muista..

Näin ohueen ruisjuurella nostettuun tuotteeseen tulee mukava hapankorppunen fiilis varsinkin kärvähtäneisiin reunoihin. Täyteenä vähän tomaattikastiketta, juustoa, pari sientä, tomaattia ja tosi hyvää Bleu de chèvreä eli vuohesta tehtyä sinihomejuustoa.


ruisjuuripohja pitsalle
100 g vettä
50 g vehnäjauhoja
30 g ruisjuurta
+100 g vehnäjauhoja
2 g suolaa

Lietä veteen 50 g vehnäjauhot ja ruisjuuri, anna käydä yön yli. Lisää suola ja loput jauhot ja vaivaa hyvä sitko mukaan. Riivaa taikina palloksi ja anna sen levätä/nousta jauhotetulla pizzalapiolla kunnes se leviää kunnolla mutta ei lässähdä hengiltä eli noin kolme tuntia. Littaa taikina pizzaksi, täytä ja paista kuumassa uunissa.


kyllä pizzasta voi rokkiakin vääntää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti