siellähän se törröttää, vappurakkaani, kaikki oksat ojossa.
Nyt on ollut lehdissä ja maailmassa juttua hirveästä määrästä hävikki ruokaa jota menee roskiin. Ruokablogitkin on kehittänyt jonkun yhteisprojektin joka meni multa kyllä ihan täysin ohi niin bloggaan ruuuasta johon on käytetty juttua joka kai yleensä menee roskiin. Tomaattinkepit! Tomaatin niikun parsankin varsista ja kepeistä saa siinä hyvää ruokaa kun ite rehuistakin ellei parempaa. Itellä varsinaista ruokaa ei mene oikeataan koskaan roskiin kun keittää yhden annoksen itselleen kerralla mutta joskus joku pesto tai vastaava menee homeeseen ja tuo kaapissa oleva endiivi alkaa näyttää pikkuhiljaa vähän epäilyttävältä.
Tyhmänä täytin rinkulat pöydällä ja piiraiden uuniin siirto oli vähän haasteellista. Toisen piirakan sain pellille ja toisen paistoin kivellä uunissa. Ei nämä kyllä oikeen muutenkaaan onnistuneet, quichet on välillä mystiikkaa vaikka kaiken tekisi samoin.
pohjattoman vuuan täyttö pöydällä on vähän tyhmää
parmesaanipohja Micheliä mukaillen (tosi hyvä)
135 g vehnäjauhoja
70 g voita
25 g vettä
10 g parmesaania
3 g sokeria
2 g suolaa
Sekoita aineet tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin.
yhden tomaatin täyte
300 g maitoa
50 g kermaa
2 munaa ja yksi keltsi
tomaattikeppejä ja pari lehteä tuoretta basilikaa
sinappia, suolaa ja pippuria
vähän juustoa
Kiehauta kepit, basilika, suola ja maito. Anna jäähtyä kannen alla, kuuma täyte pilaa koko piirakan. Lisää loput aineet viilenneeseen maitoon josta on otettu kepit pois. Täytä ja paista.
pohja vaikuttaa kyllä erihyvältä!
VastaaPoistapohja on todella hyvä, juusto ei paljoa maustu mutta silti
VastaaPoistaMoi, tämä on yksi Liebster Blogeistani, eli mulla olisi sulle tunnustus omassa blogissani, jos kiinnostaa :) http://terveemmin.blogspot.com/2012/05/mustikkatytolta-macamaasta-sain-ihanan.html
VastaaPoistaMikä tuon pohjamassan nimi on? Veikkaan että ei ainakaan murotaikina.
VastaaPoistaPiirakkapohja jossa parmesaania? Voi sitä varmaan muropohjasikin sanoa kun se niin samallainen. Joku hieno Ranskalainen nimi tolle on mutta en muista sitä..
VastaaPoistaHei! Haluisitko kertoa tämän hetken lempparisi Helsingin suklaamestoista? Mistä saa parhaat konvehdit, levyt, leivontanapit jne? :)
VastaaPoistanoita suklaa mestoja on kyllä tosi huonosti. Kämp Gallerian Valrhonakauppa sinänsä paras mutta ei tietenkään myy kun Valrhonaa, Caffi myy vähän vaihdellen Praluksen juttuja Lasipalatsissa ja Vanhassa kauppahallissa on joku kahvila joka myy aika laajasti Cluizelin levyjä ja paria konvehtia. Herkkukaupoista voi välillä löytää jotain mutta usein ne on ne pari levyä Valronaa ja Cluizelia mitä joak paikassa on jos on jotain vähän laadukkaampaa. Pikku kaupoissa(ja Stokkalla) kannattaa kattoa viimesiä käyttöpäiviä, aika usein on tullut ostettua vanhaa.
VastaaPoista