sunnuntai 15. huhtikuuta 2012
munaa kolmella tapaa
Mun ei oikeasti pitänyt blogata tästä kun olen tekemässä paljon jännempiäkin(Brazilialaisia tryffelleitä, sinihomejuustodippiä, ruisnachoja, sunnuntait lähtee vähän käsistä aina tässä harrastetetoiminnassa) juttuja samalla mutta leivästä tuli vaan niin nätti ja herkullinen. Leivän kannssa tein munasalaatin, joka on hauska merikkalainen junttiklassikko. Kolme munaa, leivässä, majoneesissa ja ihan munana. Ekaa kertaa ikinä katoin kellosta kuinka pitkään keitin munia, yleensäkin käytän niitä vaan leivonta aineena ja joskus uppomunahommissa.
siirappipaahtis
270 g jauhoja
150 g maitoa
muna
30 g tummaa siirappia
20 g voita
20 g spelttihiutaletta
7 g hiivaa
5 g suolaa
Vaivaa kaikkia aineita yhteen koneella noin kymmenen minuuttia. Anna taikinan levätä tunti ja rullaa se pötköksi, laita pötkö nousemaan puoleksi tunniksi vuokaan. Viillä leipään yksi viiltä leivän pituussuuntaan. Lämmitä uuni pirun kovalle(lue täysii) pistä leipä uuniin ja parin minuutin jälkeen lasken lämpö jonnekin sadan pintaan, paistele viileämmässä kymmenisen minuuttia tai kunnes leipä nousee villisti ja repeää, nosta sitte lämpö takaisin 225 asteeseen.
munasalaatti
kananmunaa pilkottuna
majoneesia
suolakurkkua
sinappia
pippuria
suolaa
tabascoa
Sekoita kaikki yhteen, täDää! Fiksu varmana huomaankin että munan vaihtamalla vaikka ihan siihen munan mutsiin kanaan tulee kanasalaatti, tonnnikalasta tonnikalasalaatti, katkaravusta katkarapusalaatti ja niin edelleen. Amerikkalaiset on neroja. Paahda leipä, lastaa liikaa munasoosia päälle ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti