maanantai 16. huhtikuuta 2012

Brasiliassa on nastenpaa, Brasilia on lastenmaa


Tämä maiden läpikäynti aakkosjärjestyksessä on vielä hauskampaa kun olin luullutkaan. Nyt B ja Brasilia. Olen oppinut vaikka mitä ja pelkkiä Brasilialaisia leivonnaisia joista en ole koskaan kuullutkaan tekisi mieli tehdä kymmeniä. Tähän kuitenkin valitsin brigadeiro karkin joka netin mukaan on joku lastensynttärien perustarjoomus. Lastensynttärien juttu varmaan koska nämä on ihan tappavan äiteliä mutta siltikin jollain tavalla tosi tutun makusia.


strösseliä ja palluraa


brigadeiro
400 g purkki makeutettua kondensoitua maitoa
noin 10 g voita ja siivilöityä kaakaojauhetta
kaakao strosseliä
karkkikapseleita eli niitä pikkusia paperivuokia
voiteluöljyä

Sekota aineet pannulla yhteen ja keitä pienellä tullella noin kymmenen minuuttia ja sekoittaen kun sekopää. Massa alkaa liikkumaan pannulla selvänä irtonaisena mönttinä eikä enää nesteenä kun sitä on keitetty riittävästi. Lastaa massa laakeaan astiaan jäähtymään, astiaan voi vähän sipasta öljyä pohjaan. Öljyä kädet ja pyörittele jäähtyneestä massasta palleroita, pyörittele pallerot strösselissä ja aseta ne kapseleihin. ANNA MASSAN TOSIAAN JÄÄHTYÄ. Itse fiksuna aloin melkeen heti askartelu hommiin ja tahmanen massa jäi sormenpäihin kiinni ja poltti ne, samana tapaan kun pikkupoikina poltettiin muovijohtoja ja palavaa sulaa muovia tippui kädelle, sattuu, ei kannata.

mun kapselit oli vähän isoja


Seuraavaksi cee, maailmassa ei vaan ole kovin montaa maata joka Suomeksi alkaisi ceellä. Varmaan jatkuu Amerikoilla ja Chilellä.

16 kommenttia:

  1. Noita brigadeiroja olenkin tehnyt vuosia sitten. Ovat todella makeita...Matkavinkki:Venezuelan puolellakin oli ihan kivoja makeisia kuten vaikka Besitos de Coco eli kookos suukkoset

    http://latinfood.about.com/od/desserts/r/coconutkisses.htm

    VastaaPoista
  2. noi kookospusut muistuttaa hyvin paljon macaroon keksejä kahdella oolla.

    tuleehan se Venezuela veen kohdalla vielä :)

    VastaaPoista
  3. Hauskoja! C:llä alkaa myös Costa Rica - samalla suunnalla kumminkin!

    VastaaPoista
  4. Costa Rica oli toinen just kahdesta ceellä alkavasta maasta jotka löysin, tästä tulee vaan kohta liiankin Etelä-amerikka painotteista

    VastaaPoista
  5. eikös se brigadeeri oo joku kenraalikomentaja

    VastaaPoista
  6. on joo, nimi tulee jostain pampusta joka yritti presidentiksi kun tämä karkki keksittiin

    VastaaPoista
  7. Noitten parina tarjotaan yleensä beijinhoja (=pikkupuhuja), jotka on ehkä vähän aikauisempaan makuun. Ei kylläkään vähemmän makeita.
    Tässä vielä linkki englannin kieliseen ohjeeseen:
    http://allrecipes.com/recipe/beijinho-de-coco-coconut-little-kiss/

    VastaaPoista
  8. törmäsin noihin kookospalleroihinkin samalla mutta jostain syystä päätin vaan tehdä näitä palleroita, luulen että kokos olisi ollut enemmän mun makuun

    VastaaPoista
  9. Oma suosikkini brasilialaisista leivonnaista on Pão de Queijo, vapaasti käännettynä juustopallerot. Näitä tarjotaan uunituoreina yleensä aamupalalla.

    Harmi vain, että sen olennainen ainesosa on tapiokajauho...sitä en ole vielä Suomesta löytänyt. Edellisellä työreissulla ne oli oli ostoslistalla mutta unohtui tietysti ostaa.

    VastaaPoista
  10. juustopallorot vaikutti kyllä myös mahtavilta mutta myös tosi hankalilta, luulen että niitä jauhoja saa kyllä jostain Vii Voanista mutta juustoa ei varmaan mistään.

    tosta brasiliasta tuntuu löytyvän blogattavaa vuosiksi

    VastaaPoista
  11. Minasin juusto, jota palleroissa pitäisi käyttää- on kuin suolaista mozzarellaa ja hieman kiinteämpää. Fetaa ja mozzarellaa keskenään sotkemalla saattaisi päästä hyvin lähelle ap. makua.

    Enkun kielisissä resepteissä tuntuu käytettävän kuitenkin parmesaani (?)...mikä ei ole maultaan edes sinne päinkään.

    Fogo de chao on muuten brassien jälkiruuista yksi kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista
  12. ...Fogo de chaosta vielä papaya cream. Muutenhan se tarkoittaisi pelkkää "ravintolaa".

    VastaaPoista
  13. Oliko hyvää? Suositteletko kokeilemaan?

    VastaaPoista
  14. on ne oikeastaan ihan hyviä, todella makeita vaan.. eli tietty kaikkea kannattaa koittaa

    VastaaPoista