maanantai 12. tammikuuta 2009
sipulipiirakka
samalla kun tehtiin prinsessa tehtiin myös sipulipiiras quihe tyyliin eli muromassa pohja, munamaito ja täytteet. täytteessä tummaksi karamellisoitua sipulia ja kinkkua.
pohja
1400 vehnäjauhoa
1000 voita
50 vettä
tämä on vähän huono ohje kun en varsinaisesti mittaa piirakka pohjaan koskaan mutta tähän malliin kuitenkin.
kaikki aineet vaan sekasin ja muoviin jääkaappiin joksikin aikaa lepäämään.
kaulattu pohja on helpoin nostaa kaulimella johon se on ympärille kieritty. reunat voi paletilla siistiä samoin kuin kuvassa.
täyte
3. sipulia
kaikkea muuta sopivasti:
sokeria
suolaa
voita
öljyä
salviaa tai muuta vahvaa yrttiä
pippuria
punaviinietikkaa
kinkkua
2 munaa
2 desia maidolla plandattua kermaa
juusto raastetta
sipulin paistaminen kannattaa tehdä pannulla kohtuu pienellä lämmöllä ja todellakin paistaa lähes mustaksi, alussa sokerin ja suolan lisääminen nopeuttaa. suola irrottaa vettä ja sokeri laittaa karamellisoitumisen alulle ja tuoksuu myös hyvälle. valmiiseen sipuliin sekoitetaan salviaa, punaviini etikkaa, kinkut ja mausteet. kaadetaan pohjaan ja päälle juusto ja munamaito.
Voi tuota ihanuutta!!!
VastaaPoistaOnko toi 1000 muuten ihan oikein voissa, se on varmaan 100? vai laitettiinko me kilo voita tohon?
VastaaPoistaOnpas hyvän näköinen! Koskas leivot tuollaisen äidille...?
VastaaPoistasain sen no-kneadini tehtyy - mistä oli puhetta eilen! tämmönen pyörähti.
VastaaPoistajoo ei nyt kiloa laitettu.. mutta se on vaan niin nätti helppo numero leittaa nesteeksi 1000, siitä on helppo muutella
VastaaPoistaVoi Aleksi, sä oot niin ihana! Mikä perustelu, 1000 on helppo suurkeittiössä. ;)
VastaaPoistano yhen nolla ottaa pois!
VastaaPoista