maanantai 12. tammikuuta 2009

sipulipiirakka

täyttö


samalla kun tehtiin prinsessa tehtiin myös sipulipiiras quihe tyyliin eli muromassa pohja, munamaito ja täytteet. täytteessä tummaksi karamellisoitua sipulia ja kinkkua.

pohja
1400 vehnäjauhoa
1000 voita
50 vettä

tämä on vähän huono ohje kun en varsinaisesti mittaa piirakka pohjaan koskaan mutta tähän malliin kuitenkin.
kaikki aineet vaan sekasin ja muoviin jääkaappiin joksikin aikaa lepäämään.
kaulattu pohja on helpoin nostaa kaulimella johon se on ympärille kieritty. reunat voi paletilla siistiä samoin kuin kuvassa.

reunat


täyte
3. sipulia
kaikkea muuta sopivasti:
sokeria
suolaa
voita
öljyä
salviaa tai muuta vahvaa yrttiä
pippuria
punaviinietikkaa
kinkkua

2 munaa
2 desia maidolla plandattua kermaa
juusto raastetta

sipulin paistaminen kannattaa tehdä pannulla kohtuu pienellä lämmöllä ja todellakin paistaa lähes mustaksi, alussa sokerin ja suolan lisääminen nopeuttaa. suola irrottaa vettä ja sokeri laittaa karamellisoitumisen alulle ja tuoksuu myös hyvälle. valmiiseen sipuliin sekoitetaan salviaa, punaviini etikkaa, kinkut ja mausteet. kaadetaan pohjaan ja päälle juusto ja munamaito.

nami nami


7 kommenttia:

  1. Onko toi 1000 muuten ihan oikein voissa, se on varmaan 100? vai laitettiinko me kilo voita tohon?

    VastaaPoista
  2. Onpas hyvän näköinen! Koskas leivot tuollaisen äidille...?

    VastaaPoista
  3. sain sen no-kneadini tehtyy - mistä oli puhetta eilen! tämmönen pyörähti.

    VastaaPoista
  4. joo ei nyt kiloa laitettu.. mutta se on vaan niin nätti helppo numero leittaa nesteeksi 1000, siitä on helppo muutella

    VastaaPoista
  5. Voi Aleksi, sä oot niin ihana! Mikä perustelu, 1000 on helppo suurkeittiössä. ;)

    VastaaPoista