päivän jälkeen
tein ciapattan kahdella eri tavalla ja ekaa kertaa tuore hiivalla pitkään aikaan. jostain syystä on jäänyt päälle tehdä kaikki kuivalla mutta ei enään, loppu tulos on paljon parempi tuoreella hiivalla. ciabatta ohjeita on varmaan yhtä monta kun reseptejäkin mutta tämä on tosi helppo ja nopea.
ciabatta
500 vehnäjauhoa
370 vettä
15 öljyä
10 suolaa
8 hiivaa
kaikki vaivataan koneessa vahva sitkoisesksi taikinaksi ja taitetaan öljyttyyn astiaan yön yli istumaan. seuraavana päivänä pöydälle paljon jauhoja taikina sille ja leivotaan siit äpari senttia korkea levy josta leikataan itse leivät. taikinan levittäminen voi olla aika hankalaa kun se pyrkii takaisin kasaan mutta jos osan jauhoa vaihtaa durumiin leivonta helpottuu paljon.
annetaan nousta 45 minuuttia ja paistetaan 230 20 minuuttia.
heticiabatta
500 vehnäjauhoa
370 vettä
15 öljyä
10 suolaa
8 hiivaa
kaikki vaivataan koneessa vahva sitkoisesksi taikinaksi ja taitetaan öljyttyyn astiaan yön yli istumaan. seuraavana päivänä pöydälle paljon jauhoja taikina sille ja leivotaan siit äpari senttia korkea levy josta leikataan itse leivät. taikinan levittäminen voi olla aika hankalaa kun se pyrkii takaisin kasaan mutta jos osan jauhoa vaihtaa durumiin leivonta helpottuu paljon.
annetaan nousta 45 minuuttia ja paistetaan 230 20 minuuttia.
jaoin taikinana puoliksi ja paistoin toisen puolen suoraan ja toisen annoin olla yön yli, kummastakin tulee hyvä mutta yön parantaa makua ja ulkonäköä.
Todella hyvännäköisiä leipiä kumpainenkin. Tyhmänä kysyn, ovatko mitat grammoja.
VastaaPoistaS
joo on ne grammoja.. joskus oon kirjottanutkin sen tohon mutta ehkä pitää sitte tulevaisuudessakin
VastaaPoistaOmpa muhkeat leivät! Todella herkulliselta näyttää..
VastaaPoista