keskiviikko 7. tammikuuta 2009
kinkku, paprika, koskenlasku -sarvi
tämäkin on uuden vuoden jälkeen joku laiskotelu napostelu juttu, ja sulanut koskenlasku juusto on vaan niin hyvää.
välissä kuutioina koskenlaskijaa, paprikaa, kinkkuleikettä ja mausteita.
sarvi tahi lättyasia
300 vettä
200 vehnäjauhia
1/3 ps kuivahiivaa
200 durum
100 hiivaleipäjauhoa
50 voi
10 sualaa
munaa, juustoa, seesamin tai unikonsiementä pintaan
ekan kohdan jauhot ja hiiva olemaan purkkiin ainakin tunniksi tai kunnes tulee venyvää ja narumaisempaa. alkutaikina ja loput jauhot yleiskoneeseen ja pyöritetään kunnes on meikein valmis. lisätään voi ja suola ja vaivataan valmiiksi. annetaan valmiin taikinan istahtaa vartti pöydällä.
kolmioiden tekoon on ainakin kaksi hyvää tapaa. kaulitsee lättäniä ympyröitä jotka leikkaa neljään osaan(1.) tai kaulitsee koko taikinasta pitkulaisen, tähän malliin:
ensin tuollasia rasteja koko levyn mitalta ja sitte pitkittäin koko taikinan matkalta. varsinkin voitaikinaan tämä on hyvä tapa koska sitä ei voi olkaa pikku palloiksi muotoilemaan. lopputulos on yhtä harakan varpainen kun mallissakin.
valmiisiin sarviin munaus tai ne voi kosteaan rättiin painaa ja sitte astiaan jossa on siemeniä tai juustoa niin tarttuu.
puoli tuntia nosto ja paisto 230 n. 15 min tai mukavan tummia, mielummin tummenpia kun alimmassa kuvassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti