maanantai 9. syyskuuta 2013

punainen maanantai

se lätsähti kasaan


Keitetyissä punajuurissahan parasta on se ylijäänyt vesi, seuraavan pari päivää kaikesta ruuasta voi keittää punaista. Punaisia pottuja, punaisia kukkakaaleja, punaista kaurapuuroa, jauheesta tehty maito on kerrankin punaista myös purkin sisältä. Punaista pastaa(se se on nastaa!), punaista kahvia, punaista pullaa. Kirkkaan punaisia kananmunia, strutsinmunia ja maamunia. Punaisia mustikoita, punaisia mansikoita ja pienen pieniä mini kiivejä. Punaisia valoja, neniä ja naapurin naama. Punaisia lällysydämiä ja pussailua. Ja punainen punajuurileipä, kai ny?


punajuurta ja rosmariinia
240 g vehnäjauhoja
170 g vettä josta tässä osa oli punajuurien keitinvettä
10 g ruisjauhoja
5 g suolaa
4 g hiivaa

noin kolme grammaa tuoretta rosmariinia pilkottuna ja 80 g pieneksi kuutioitua keitettyä punajuurta

Vaivaa kaikkia aineta yhteen noin 10 minuttiia, lisää mukaan punajurilohkot ja rosmariini. Anna taikinen levätä öljytyssä astiassa 2-3 tuntia, taikinan voi taitella kasaan pari kertaa. Pyöritä taikinasta pallo ja anna se nousta nousukorissa 45-60 minuuttia. Viillä ja paista hyväksi kuumassa uunissa.

aineet


pitäisi leipoa enemmän


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti