sunnuntai 15. syyskuuta 2013

pieniä aurinkoja

katoha, pitäisi putsata veitsi kun on leikannut punajuuria


Keittiöanarkismia parhaimmillaan, tein Helsingin myllyn uudesta ciabattajauhosta auringonkukkaleivän. Paha jätkä huhu, miten se kehtaa! Jäbä vetää varmaan aamupalaksi nauloja ja vielä ilman dressinkiä, ei voi olla! Vehnäjauho mihin on sekotettu mukaan kuivattua hapanjuurta sinänsä ei liity mitenkään ciabattaan niin uskalsin olla noin kreisihullu. Vaikka kyllä eka kammotti. Huomenna saatan kävellä punasia päin.


auringonkukkaleipä
250 g vehnäjauhoja tässä ciabattaleipäainesta
170 g viileää vettä
30 g auringonkukansiemeniä, mieluiten paahdettuna
5 g suolaa
3 g hiivaa

Vaivaa koneella aineita yhteen 10 minuuttia. Anna taikinan levätä öljytyssa astiassa kaksi tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja rullaa paloista löysät sikarimaiset pötköt, anna pötköjen levätä 10 minuuttia, rullaa uudestaan ja pötkötä läskin patongin muotoon. Nosta 45 minuttia sauma ylöspäin liinalla jolla on siemeniä, viillä ja paista.


nosta leivät liinalla jossa on auringonkukansiemeniä


se likanen veitsi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti