retkiomena
Helsingin myllyn leivontakilpailuhomman tämän kuun teemana on "jyväisät välipalat". Meidän keskiviikon teemana oli "palelu Suomenlinnassa omppupiirakan kanssa", nämä teemat voi hyvin yhdistää, nyt paleltiin omppupiirakka toisessa kädessä ja jyväinen välipala toisessa ja kai punkkukin kuuluu jyväiselle välipalalle? Neliön muotosissa välipala kolmioleivissä on välissä parilapannulla grillattua paprikaa jonka grillauksen jälkeen annoin marinoitua jugurtissa, oliiviöljyssä ja mausteissa, sinappia ja vuohenmaito goudaa. Oli kuulemma hyvää.
leipä ja eines
240 g Myllärin luomu kuituista talonleipäainesta
160 g vettä
15 g voita
10 g hiivaa
5 g suolaa
Vaivaa kaikkia aineita koneella yhteen kymmenisen minuuttia, anna taikinan levätä kaksi tuntia. Pyöritä taikinasta tasainen pötkö ja anna sen nousta vuuassa noin tunti. Viillä leipään pari viiltoa ja paista kuumassa uunissa ja paiston lopussa ilman vuokaa jokunen minuutti. Anna leivän jäähtyä, leikkaa paloiksi ja täytä jo ainemmin tehdyillä täytteillä.
paprikaa eväille
paprika, mielummin pitkulaisen omainen
tiukkaa luonnon jugurttia
harissaa
etikkaa
oliiviöljyä
savupaprikajuahoa
pippuria, suolaa
Kärvennä paprikan palat parilapannulla tai kuumassa uunissa. Paloista kannattaa leikata mahdollisimman suoria että ne sopii leivälle. Sekoita marinadi ja anna paprikoiden uida itsensä onnellisiksi. Sama toimii myös hyvin kesäkurpitsaan ja varmana noin jokaiseen muuhun kasvikseen joka pysyy kasassa grillauksen ajan.
valtava mailma avautuu eteemme
jos joku toimii se on pakkaus
vielä vuuassa
Saari.. ja jos oikeen tarkasti katsoo niin tykkiin nojaava Kiinalainen turisti
ja vielä ilman paketointia, ihme naistenlehtikuvia tällä kertaa
tarkoin sommelierin valitsema punkku nostaa muutenkin jo nerokkaan jyväisen välipalan nexteille leveleille
siellä oikeesti tuli kylmä, massamancurry sulattaa jään sydämestä