perjantai 28. joulukuuta 2012

sillä maasta olet sinä pähkinä, ja piirakaksi pitää sinun tuleman

tipu!


Hannan sopan Soppa-Hannan ohjeesta sain jo joskus idean tehdä maapähkinäjoulusuklaan mutta piirakaksi. Ja saa olla vika kerta vähään aikaan kun linkkaan tuonne, tästä eteenpäin linkkaan possusivuille, robottisivuille ja sivuille. Tyhjille sivuille. Nyt ruisleivät pakettiin ja joulunjälkijuhliin.


maapähkinävoi ja suklaa tarteletti eli suklaapatukka vuuassa
pohja
100 g jauhoja
50 g voita
30 g sokeria
n 10 g vettä

Sekoita jauhot, sokeri ja voi yhteen muruksi, lisää sekaan vettä niin paljon että taikinasta tulee tasainen. Laita taikina vähäksi aikaa jääkaappiin. Vuoraa muotti taikinalla, töki siihen pari reikää haarukalla ja laita kylmään, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista pohjaa kunnes se on kivan värinen.

 
valmiina täytettäväksi


maapähkinätäyte
30 g hunajaa
30 g vettä
67 g sokeria
60 g maapähkinävoita
15 g voita
pari tippaa seesamiöljyä
ripaus suolaa

Keitä vettä, hunajaa ja sokeria viitisen minuuttia,anna vähän jäähtyä. Lisää loput aineet ja heti kun kaikki on tasaisena massa na täytä piirakkapohja, laita jääkaappiin jäähtymään.

liian vähän fylliä!


suklaapinta
50 g  tummaa suklaata
5 g tärkkelyssiirappia
10 g voita

Sulata varovasti aineet pienessä kattilassa. Kaada suklaa piirakkaan maapähkinänä päälle ohuelti ja levitä nopeasti. Kopistele piirakkaa vähän pöytään että suklaasta tulee sileä ja kuplat lähtevät pois.

askartelin pinnasta suklaapatukan näkösen
 

1 kommentti:

  1. Ah, mikä herkku! Siin on kaikki rakkaat kasassa, murutaikina, suklaa ja pähkinät.

    VastaaPoista