sunnuntai 30. joulukuuta 2012

juustoiset nyytit

kauhean rumia niistä aina tulee mutta sitäkin herkullisempia


Ruuanlaiton yksi suurimpia ongelmia on mahtavat mahdollisuudet, jos vaikka samaan aikaan tahtoo tehdä sitä, tuota ja jotain kolmatta ja neljättä ruokaa? Monet asiat (ellei kaikki) voi tietenkin yhdistää samaan tai muuttaa suuntaa kesken kokkauksen ja keitosta tuleekin kasvispalleroita ja ja liemestä kastike. Tänään tahdoin sulaa juustoa ja aasialaisvaikuitteisia nyyttejä, juustoa koska juusto on kivaa ja nyyttejä koska eräs ihastuttava neiti-ihminen oli laittanut nettiin sellasista kuvan. Kiinalaiset luultavammin kääntyvät haudoissaan kun höyrytetyn nyytin sisällä onkin juustoa mutta maailma avartuu. Nämä eivät sitte ole dim summeja eikä todellakaan dumplingsseja vaan nyyttejä, kovallä Ännällä.


nyyttien kuori
saman verran vehnäjauhoja, riisijauhoja ja vettä painon mukaan eli vaikka:
50 g vehnäjauhoja
50 g riisijauhoja
50 g vettä, vettä voi lisätä jokusen tipan jos taikina on tosi kuivaa
jauhojen suhdetta toisiinsa voi muutella kuinka tahtoo, enemmän riisiä, kumisemmat nyytit

Sekoitetaan aineet tasaiseksi massaksi kaulataan hyvin littanaksi ja otetaan muotilla ympyröitä.

Laita täytteeksi vaikka rusina ja höyrytä, keitä tai uppopaista valmiiksi.

ja alla on sieniä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti