keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain

se on oikeesti aika musta reunasta, kerrankin kamera parantaa


Blogi täytti 3vee ja on siis innokas pikkukakara jo. Pikkublogille tein synttärikakuksi klassistakin klasarimman quatre quarts kakun. Kakkua voisi varmaan sanoa kahvikakun perusmalliksi, superyksinkertainen, helppo, tuiksuva ja juuri sellaista vanhaa hienoutta josta pidän. Hitto kun keitin muuten kitkerän kahvin. Tämmösten kakkujen nimet tulee usein aineiden määristä, ranskan neljäneljäsosaa tietty siitä kun kaikki neljää pääaineitta tulee yksi neljäsosa, amerikan cup cake(4 kuppia aineita) sanakin alunperin meinaa tän tyylistä kakkua ja myös pound cake(4 paunaa aineita). Tämmöseen voi kivasti lisätä jotain yksinkertaisia mausteita, sitruunan tai appelsiinin kuorta, vanilja, kookosta tai vaikka anista. Tämä on aika samallainen lopulta kun mun toinen mieli kakkuseni financier ja oikestaan samoista syistäkin.

Tämmösissä kakuissa ja vastaavissa paistaminen on aina vähän ongelma koska ohjeessa sanotaan 180 mutta mun uuni menee vaan kasiin.. ja se on aika liian vähän. Leipien kanssa ei ole samaa ongelmaa kun niitä tulee tehtyä useammin ja tietää uunin lämmön(6-6,5). Ensin tätä tulinkin paistettua liian kovassa lämmössä ja sen tosiaan huomaa hieman paremmin paistettussa pinnassa. No eipähän ole raakaa niiku niin usein kaupankin pullat.

mun piti tehdä tästä myös täytekakku(ehkä huomenna), tein sen täytteeksi appelsiinigeeliä guarkumilla, hitto on pahaa.


kakku, ihan vaan kakku
250 g sokeria
250 g jauhoja
250 g voikkua
3 munaa
sitruunan kuori
1-2 g suolaa eli himppunen

Anna voin pehmetä pöydällä. Erotte munat. Sekoita pehmenneeseen voihin sokeri ja keltuaiset, sekoita tasaiseksi massaksi ja sekoita mukaan jauho ja mausteet mutta ilman turhaa vaivaamista. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää neljässä osassa käännellen massaan. Paista pienessä voidellussa leipävuuassa 180 asteisessa uunissa.

voi, sokeri, vähän väriä == uuh, vähän sitkeäksi karamellisoituneet reunat


Tästä voi tehdä vaikka makeita kolmioleipiä, nerokasta!

kun tää on tällanen trendiblogi nykyään nii pitää olla kuvia kaupan sovituskopista


Uusimmassa Trendissä on muuten pari mun leipäohjetta, että kauppaan siitä.

7 kommenttia:

  1. Onnea 3-vuotiaalle ja herkullisen pitkää ikää.

    olette te asiallisia!

    VastaaPoista
  2. Toi oli varmaan hyvää...Paljon onnea 3-vuotiaalle!

    VastaaPoista
  3. Onnea ja iloa, monen monta kiloa!

    En löydä mistään lentokentiltä tota lehteä, nää indot ei oo lainkaan trendikkäitä :(
    Mut te ootte, moi!

    VastaaPoista
  4. Ja toi äskeinen olin minä mutta tää sekos.

    VastaaPoista
  5. kiitoksia kiitoksia kaikille!

    en oikeen ole sitä juttua itekään lukenut kunnolla mutta jos on vähän tätä blogia kattonut niin samaa asiaa. kuulemma ne on lähettänyt sen kyllä mulle..

    moi!

    VastaaPoista
  6. ...hyvää syntymäpäivää, toivotan...

    VastaaPoista
  7. Onnee vaan kovin paljon! Fiksuja latelit jutussa. Tsekattu on. Ja leivottu myös.

    VastaaPoista