torstai 28. heinäkuuta 2011
kirahviparmesanleipä
Joka ei muuten onnistunut(!) koska se nousi niin hennosti uunissa. Toinen leipä oli voideltu vedestä ja riisijauhosta sekoitetulla mössöllä jonka on tarkoitus kuivua leivän pintaan ja repeillä hienosti uuninousun aikana. Tällaseen varmaan pitäisi olla joku paljon nouseva ilmapalloleipä eikä tämmönen löysä joka lähinnä vaan leviää, uunissa ei oikeen tapahtunut mitään.. ainakaan mitä piti. Huomasin myös että voideltu leipä oli sisältä paljon kosteampi, pieni kuplaisempi ja muutenkin jotenkin ihan erillainen, ihmeen paljon pikku juttu muuttaa. Parmesanleipä on kuitenkin hyvä ja riisimössökikka ihan hauska silti mutta ei tähän leipään. Pinnoitetta pitää uudestaan testata vielä joku päivä, seuraavalla kerralla voisi vaikka seurata ohjetta.
parmanjuustoleipä
biga
110 g vehnäjauhoja
70 g vettä
1 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen tasaiseksi taikinaksi ja anna taikina levätä yön yli jääkaapissa.
taikina
130 g hiivaleipäjauhoja
100 g vettä
25 g parmesania raasteena
5 g suolaa
2 g hiivaa
Laita parmesan tai vastaavan kovan juuston raaste likoamaan ohjeen veteen vähäksi aikaa. Lisää loput aineet, esitaikinaa kannattaa vähän paloitella. Sekoita koneella kaksi minuttiia ja kovemmalla teholla noin seitsemän. Anna taikinan levätä puolitoista tuntia öljytyssä astiassa. Muotoile kahdeksi pienekis leiväksi tai yhdeksi isommaksi. Anna leipien nousta noin 45 minuuttia mutta töki niitä välillä, nämä mun leivät nousi todella innokkaasti. Paista 225 asteissa uunissa hyväksi.
kirahvipinnoite
50 g vettä
45 g riisijauhoja
2 g sokeria
hippu suolaa
Sekoita vaan aineet yhteen ja voitele leipä nousun puolessa välissä.
Olit näköjään muuttanut tiikerin kirahviksi, mikä olikin ihan oikein, kirahvilta se minustakin enemmän näytti. Jännä pinnoite, taas ihan uusi juttu. Täytyy kanssa kokeilla.
VastaaPoistaLaitoin uuniin, alkuperäisohjeella. Saas nähdä. :D
VastaaPoistahttps://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/299818_10150314382114429_669089428_7660499_712695118_n.jpg
VastaaPoistaUuninousu oli aika raju joten repes muukin kuin toi riisipinnote. Mut kiva leipä. :)
toi pintahan onnistu tosi hyvin sulla.. pitää varmana itekin testaa taas.
VastaaPoistateitkö siis tolla ihan alkuperäsellä jonka olin linkannut?
Leipätaikina oli oma joku perushiivaleipätaikina, mutta riisivelli tolla englantilaisella ohjeella. Paitsi tuorehiivalla. :) Aika reilusti sitä saa sen leivän niskaan kaataa. Se velli kun nousee samaan aikaan ton leivän kanssa, niin siitä tulee sellainen paksu vaahto..
VastaaPoista