sunnuntai 16. tammikuuta 2011

auringonkukanlehti

aika möhkö


Auringonkukan siemen vartaasta tulikin lehti, se on paljon myyvempi nimi muutenkin. Tässä leivässä on käytetty juurta jota kasvattelen mutta se on lähinnä mausteena. Vaikka juuri ei vielä jaksaisikaan ihan omillaan nostaa leipää niin silti sitä voi käyttää tähän, vaikka ruokinnasta ylijäänyttä.

Inka vandaali


Auringonkukansiemenet on niin (sika)hyviä että inkat Perussakin piirteli niitä temppelien seiniin. Sitte ne keksi jalkapallon ja suklaan muttei pyörää. Sitte tuli Columbus ja homma kusi. Näin mulle ainakin opetetiin ala-asteella.


auringonkukanlehti
200 g hiivaleipäjauhoja
155 g vettä
80 g sitä juurta
50 g paahdettuja auringonkukan siemeniä
20 g ruisjauhoa
15 g öljyä
6 g suolaa
4 g hiivaa

Vaivaa kaikista aineita taikina, 3 minuuttia hitaalla ja 7 nopeammalla. Anna levätä tunti ja muotoile ja nosta tunti. Paista.

Muotoilu; 1) riivaa palloksi ja anna levätä kymmenisen minuuttia 2) littaa ja rullaa sikariksi 3) pötkötä


Mikä on paras siemen tahi saman tyyppinen lisäke leipään? Auringonkukka on kiva, varsinkin näin paahdettuna, kurpitsansiemen myös, saksanpähkinä on ihan tappaja mutta vähän hankala saada kiltisti pysymään taikinassa(tappaja kun oli), pellavansiemenet. Ainoat jotka ei oikein toimi on unikko, maapähkinä ja manteli. Manteli on hyvä aivan kaikessa muussa mutta jotekin leipään se ei toimi, unikossa sama vaikka päällä onkin hyvä. Maapähkinä nyt vaan on kamala leivässä.

No?

4 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näköinen leipä! Ja jeps,siemenet maistuu leivissä:-)

    VastaaPoista
  2. Täytyy kokeilla...pitäisi ensin vain kasvattaa juurta vähän isommaksi että voisin uhrata siitä osan vaaleaan leipään.

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia vinkistä! Tulee tosi tarpeeseen, samalla saa verestää ranskankielen taitoja ;D

    VastaaPoista
  4. Tuli testattua tätä reseptiä lievästi modattuna...hyvää tuli. Omasta blogista löytyy juttua.

    VastaaPoista