Melkeen leivontaa, pastaa. En tiedä onko mun pastan tekotapa lähelläkään oikeaa italiaa. Ainakin Jamien ohjeissa pastataikina on paljon kovempaa mutta sellaisen murenevan kaulaus on niin hankalaa käsin että teen taikinan löysenpänä. Tosi hyvää näistä aina tulee vaikka olisinkin kamalaa rienausta italian kansallisruuan kustannuksella. Kotipastan syön mahdollisimman yksinkertaisesti, öljyä, yrttejä, suolaa ja vaikka vähän voita.
Yhden munan yhden lautasen ruispasta
1 muna
60 g vehnäjauhoja
20 g ruisjauhoja
Kaikista sekoitetaan massa joka laitetaan jääkaappiin kelmuun lepäämään joiksikin tunneiksi. Homma onnistuu muuten ihan hyvin munattomanakin ja suuremmalla ruismäärällä, varmaan millä jauhoilla vaan. Itse kaulaan parin sentin pallerot littaniksi ja pyöritän sikareiksi joista leikkaan nauhoja, tähän hommaan on hyvä laittaa joku keittiöorja töihin jos aikoo yli kahdelle tehdä. Keitetään todellakin vähän aikaa, alle minuutti.
1 muna
60 g vehnäjauhoja
20 g ruisjauhoja
Kaikista sekoitetaan massa joka laitetaan jääkaappiin kelmuun lepäämään joiksikin tunneiksi. Homma onnistuu muuten ihan hyvin munattomanakin ja suuremmalla ruismäärällä, varmaan millä jauhoilla vaan. Itse kaulaan parin sentin pallerot littaniksi ja pyöritän sikareiksi joista leikkaan nauhoja, tähän hommaan on hyvä laittaa joku keittiöorja töihin jos aikoo yli kahdelle tehdä. Keitetään todellakin vähän aikaa, alle minuutti.
Ai sä olet laajentanut osaamistasi myös pastapuolelle...? Hieno juttu!
VastaaPoistakunhan testailen niiku aina.. eihän tää varsinaisesti eroa leivonnasta mitenkään. nuo roikkuvat pastat on itseasiassa karjalanpiiraka taikinan jämät :)
VastaaPoistaHehe,hienon kuivatustelineen olet löytänyt. Ruispasta kuulostaa ihan hyvältä!
VastaaPoistaKiva blogi sulla!
VastaaPoistaEn juurikaan leivo (ei muka ole aikaa jne.), mutta näiden reseptien, kuvien ja juttujen tutkiminen on viihdyttävää ilman "äksöniäkin"